Rebarborový koláč s posýpkou

V mise zmiešame všetky ingrediencie. Čo sa týka mlieka, tak dáme toľko, aby malo cesto litelný stav. To vylievať na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotierame.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
cesto 0,5 hrnku oleja
mleka
1 kelímek bieleho jogurtu
1 hrnok cukru
2 hrnky polohladkej múky
2 ks vajec
1 balíček prášku do pečenia
drobenka 2 lyžice masla
4 lyžice cukru
5 lyžíc hrubej múky
podľa chuti rebarbora
Postup varenia podľa receptu
Ošúpanú rebarboru nakrájame na malé kúsky a rovnomerne poukladáme na cesto. Ako poslednú vec si pripravíme drobenku z múky, masla a cukru a tou koláč posypeme.
V predhriatej rúre na 170°C koláč pečieme približne 20-30 minút.
Po vychladnutí je koláč pripravený na hodovanie.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rebarborový koláč s posýpkou
Rebarborový koláč s drobenkou je osviežujúci a chutný dezert, ktorý spája kyslosť rebarbory s jemnosťou cesta. Táto tradičná česká špecialita je obľúbená predovšetkým na jar, keď je rebarbora čerstvá a mladá. Chrumkavá drobenka dodáva koláču textúru a sladkosť, ktorá vyvažuje kyslosť ovocia. Skvele sa hodí ako popoludňajšia desiata alebo pohostenie pre návštevy, podávaná teplá s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou. Rebarborový koláč s drobenkou je nielen lahodný, ale aj vizuálne atraktívny, čo z neho robí ideálny dezert pre každú príležitosť.