Výborné svadobné koláče
![Výborné svadobné koláče](/i/sk/vyborne-svadobne-kolace.jpg)
Také máte radi svadobné koláče? Poďme si ich upiecť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
testo
70 g droždie
4 ks žĺtok
800 g hladká múka
250 g maslo
250 g tuk 100%
pol kávovej lyžičky soľ
1/4 l mlieko
30 g krupicový cukor
na obalenie
500 g múkový cukor
100 g cukor - vanilkový
na potretie
0,25 l rum
250 g maslo
náplň
podľa chuti (tvaroh, mak, rôzne povidla)
Postup varenia podľa receptu
Pripravíme si hrnček a do neho dáme droždie a prisypeme cukor. Zalejeme mierne ohriatym mliekom, zamiešame a dáme stranou kysnúť.
Nakrájame si maslo, tuk a dáme na pripravený silikónový val. Nasypeme požadované množstvo múky a pridáme žĺtky. Osolíme. Pridáme nakysnutý kvások. Porádne cesto spracujeme. Vytiahneme si valček a cesto na silikónovom vale rozvaľkáme. Nakrájame napr. na štvorčeky.
Predhrejeme si rúru na 180 °C.
Nandáme pripravenú náplň. (tvaroh, mak, rôzne povidla)
Koláčiky zavinieme a vyskladáme tesne k sebe na plech, vyložený papierom na pečenie. Dáme do rúry. Doba pečenia je zhruba 20 minút.
Zmiešame maslo, rum a hotové koláčiky poriadne natrieme. Potom budú koláčiky chvíľu odpočívať a nasleduje obalenie v práškovom a vanilkovom cukre.
Dobrú chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Výborné svadobné koláče
Vynikajúce svadobné koláče sú tradičné české pečivo, ktoré sa často podáva na svadbách, ale aj pri iných slávnostných príležitostiach. Sú malé, okrúhle a plnené rôznymi náplňami, ako je mak, tvaroh alebo povidla. Cesto je jemné a vláčne, často obohatené o citrónovú kôru alebo vanilku pre lepšiu chuť. Koláče sú posypané drobenkou a po upečení sa môžu ešte jemne pocukrovať. Majú nezameniteľnú vôňu a sú obľúbené pre svoju chuťovú rozmanitosť. Na ich prípravu je potrebná precíznosť, ale konečný výsledok vždy stojí za to.