Čokoládový cheesecake
![Čokoládový cheesecake](/i/sk/cokoladovy-cheesecake.jpg)
Ako prvé si rozmixujeme sušienky, ku ktorým pridáme roztopené maslo a rovnomerne rozprostrieme v tortovej forme vyloženej papierom na pečenie. Takto vložíme na pol hodiny do chladničky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g čokoláda na varenie
180 g pomazánkové maslo bez príchute
130 g BeBe sušienky
400 ml smotana
250 g mäkký tvaroh
100 g maslo
Postup varenia podľa receptu
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu. Pripravíme si zmes z tvarohu, 250 ml smotany a pomazánkového masla. Zmes spolu s vlažnou čokoládou vyšľaháme do hladkého krému. Ten potom roztiahneme na vychladený sušienkový korpus, ktorý následne opäť vložíme do chladničky.
Zvyšok smotany privedieme k varu a ihneď zložíme z plotne. K tomu pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a spolu spojíme.
Potom čo nám poleva vychladne, nalievame ju na korpus a opäť vkladáme do chladu, tentokrát na niekoľko hodín.
Po vybratí je čokoládový cheesecake hotový.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake je delikátna dezert, ktorý kombinuje jemnosť krémového syra s bohatstvom čokolády a zvyčajne aj chrumkavou sušienkovou základňou. Tento sladký pamlsek je obľúbenou voľbou na rôznych oslavách alebo ako zavŕšenie dobrej večere. Tradičná príprava zahŕňa vrstvu zo sušienok ako základ, smotanu, syrový krém zmiešaný s rozpustenou čokoládou a niekedy zdobený ganache alebo čokoládovými hoblinami na povrchu. Každé sústo ponúka kombináciu rôznych textúr a chutí, ktoré vytvárajú harmonický a nezabudnuteľný zážitok pre všetkých milovníkov dezertov.