Lívance bez kysnutia
Toto je recept na rýchle a vynikajúce palacinky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 ml mlieko
2 ks vajcia
300 g polohrubá múka
1 lyžica cukor kryštál
1/4 lyžičky soľ
1/2 balíčka prášok do pečiva
1 lyžica rum
podľa potreby olej
na ozdobu
1 lyžica cukor práškový
1 kelímok smetana na šľahanie
1 pohár marhuľový džem
Postup varenia podľa receptu
Múku zmiešame s práškom do pečiva, cukrom a soľou. Potom do sypkej zmesi pridáme žĺtky, rum a vyšľaháme. Nakoniec k zmesi pridáme vlažné mlieko a dôkladne vyšľaháme.
Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame ho do cesta. Necháme 5 minút odpočinúť.
Z cesta na panvici tvarujeme palacinky, alebo použijeme palacinkovač a z oboch strán smažíme do zlata.
Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha. Hotové palacinky potrieme marmeládou podľa vlastnej chuti a ozdobíme kopčekom šľahačky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Lívance bez kysnutia
Lievančeky bez kysnutia sú rýchlym a jednoduchým jedlom, ideálnym na raňajky alebo dezert. Sú pripravené z jednoduchých ingrediencií, ako je múka, mlieko, vajcia a prášok do pečiva, čo zabezpečuje jemnú a nadýchanú štruktúru bez potreby kysnutia. Stačí zmiešať všetky složky, zvoliť si, či použiť sladké alebo slané variácie, a smažiť na panvici. Tieto lievančeky sú skvelé so zaváraninou, ovocím alebo javorovým sirupom, a vždy potešia svojou chuťou aj jednoduchosťou prípravy.