Lívance bez kysnutia

Lívance bez kysnutia
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Toto je recept na rýchle a vynikajúce palacinky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 ml mlieko
2 ks vajcia
300 g polohrubá múka
1 lyžica cukor kryštál
1/4 lyžičky soľ
1/2 balíčka prášok do pečiva
1 lyžica rum
podľa potreby olej

na ozdobu
1 lyžica cukor práškový
1 kelímok smetana na šľahanie
1 pohár marhuľový džem

Postup varenia podľa receptu

Múku zmiešame s práškom do pečiva, cukrom a soľou. Potom do sypkej zmesi pridáme žĺtky, rum a vyšľaháme. Nakoniec k zmesi pridáme vlažné mlieko a dôkladne vyšľaháme.

Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame ho do cesta. Necháme 5 minút odpočinúť.

Z cesta na panvici tvarujeme palacinky, alebo použijeme palacinkovač a z oboch strán smažíme do zlata.

Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha. Hotové palacinky potrieme marmeládou podľa vlastnej chuti a ozdobíme kopčekom šľahačky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Lívance bez kysnutia

Lievančeky bez kysnutia sú rýchlym a jednoduchým jedlom, ideálnym na raňajky alebo dezert. Sú pripravené z jednoduchých ingrediencií, ako je múka, mlieko, vajcia a prášok do pečiva, čo zabezpečuje jemnú a nadýchanú štruktúru bez potreby kysnutia. Stačí zmiešať všetky složky, zvoliť si, či použiť sladké alebo slané variácie, a smažiť na panvici. Tieto lievančeky sú skvelé so zaváraninou, ovocím alebo javorovým sirupom, a vždy potešia svojou chuťou aj jednoduchosťou prípravy.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Dezerty, Palacinky
Štítky: Česká kuchyňa, dezert, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Lívance bez kysnutia.

Pridať komentár