Tiramisu s mascarpone
![Tiramisu s mascarpone](/i/sk/tiramisu-s-mascarpone.jpg)
Toto je recept na pravé tiramisu s mascarpone.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 balíčky dlhé cukrárske piškóty
250 g mascarpone
2 lyžice cukor prášok
3 ks vajcia
podľa chuti silná čierna káva
1 balíček vanilkový cukor
1 kelímok smotana na šľahanie
na ozdobu holandské kakao
alkohol
Postup varenia podľa receptu
Žĺtky utierame s cukrom. Potom pridáme mascarpone a ručne vyšľaháme na hladký krém.
Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Z bielkov ušľaháme sneh. K vzniknutej zmesi žĺtkov pridáme šľahačku, bielky a jemne vyšľaháme na krém.
Do formy vyskladáme piškóty, ktoré namáčame v čiernej káve zmiešanej s rumom. Piškóty potom potrieme krémom. Môžeme zasypať kakakom. Robíme ďalšiu vrstvu piškótov a opäť potrieme zvyšným krémom. Dôkladne zasypeme kakakom.
Tiramisu s mascarpone dáme odležať do chladničky aspoň na 12 hodín. Následne môžeme servírovať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tiramisu s mascarpone
Tiramisu s mascarpone je tradičný taliansky dezert, ktorý sa teší obľube po celom svete. Skladá sa z vrstiev piškótov namočených v espresse, ktoré sú prekladané krémom z miešaného mascarpone, vajec a cukru. Tiramisu sa zvyčajne dochucuje kakaom a niekedy aj likérom, čo mu dodáva charakteristickú chuť. Táto delikatesa je známa svojou jemnosťou a osviežujúcou povahou, ideálnou na zakončenie každého jedla. Bahnitý vzhľad s kontrastom tmavého kakaa na svetlom kréme láka na konzumáciu a zaručuje, že potešenie z jedla bude nezabudnuteľné.