Čokoládový koláč s tvarohovým krémom

Cesto pripravíme z múky, jednej lyžice kakaa, 75 gramov cukru, jednej vanilky, štipky soli, masla a jedného vajca. Potom vymastíme tortovú formu o priemere 26 cm.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
225 g hladkej múky
1 lyžica kakaa
1 vajce
75 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
štipka soli
150 g masla
Krém - 3 vajcia
750 g tvarohu (mäkkého)
200 g kryštálového cukru
125 ml mlieka
3 lyžice citrónovej šťavy
2 sáčky vanilkového pudingového prášku
2 lyžice kakaa
50 g čokoládových hobliniek (nemusí byť)
Postup varenia podľa receptu
Z múky, jednej lyžice kakaa, 75 gramov cukru, vanilky, štipky soli, masla a jedného vajíčka pripravíme cesto.
Formu na koláč o priemere 26 cm vymastíme tukom, ale nevysypávame. Následne do nej nalejeme cesto, vytvarujeme ho a vytvoríme okraj vysoký 3,5 cm. Dno prepichneme vidličkou a dáme chladiť na 30 minút do chladničky.
Oddelíme bielky od žĺtkov u zostávajúcich troch vajec. Bielky ušľaháme na sneh. Žĺtky zmiešame s tvarohom, mliekom, citrónovou šťavou, 200 g cukru a pudingovým práškom. Na záver opatrne primiešame ušľahaný sneh.
Tvarohový krém rozdelíme na dve časti. Jednu časť ponecháme bielu, zatiaľ čo do druhej pridáme dve lyžice kakaa a čokoládové hoblinky. Svetlý krém natrieme na cesto a naň dáme tmavý krém.
Vložíme do rúry, ktorú sme predtým predhreli. Pečieme pri teplote 180 °C po dobu 50 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čokoládový koláč s tvarohovým krémom
Čokoládový tort s tvarohovým krémom je lahodný dezert, ktorý poteší všetkých milovníkov čokolády. Jemný kakaový korpus je skvele vyvážený s krémovou náplňou z tvarohu, ktorá dodáva tortu sviežu a ľahkú chuť. Táto kombinácia bohatej čokolády a jemného tvarohového krému tvorí dokonalú harmóniu, ktorá sa doslova rozplýva na jazyku. Tort je ideálny nielen na oslavy, ale aj ako sladká bodka po večeri. Každý kúsok je naozajstným potešením, ktoré si zamilujete.