Čokoládová zmrzlina
![Čokoládová zmrzlina](/i/sk/cokoladova-zmrzlina.jpg)
Kto rád maškrtí, určite mu príde vhod čokoládová zmrzlina.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
100 g kvalitná čokoláda - horká
lístečky voňavej mäty
0,285 l mlieko - plnotučné
30 g kakao
0,145 l smotana - na šľahanie
55 g cukor - napr. hnedý
čokoládová trubička
Postup varenia podľa receptu
Zmrzlinu je možné urobiť pár dní dopredu. Budeme ju mať ihneď po ruke napr. na chystanú oslavu.
Pripravíme si vhodnú misku do mrazničky.
Na záhradke si natrháme lístky voňavej mäty a opláchneme ich. Rozlámeme si tabuľky čokolády.
Do hrnca si nasypeme cukor a prilievame plnotučné mlieko. Chvíľu povaríme. Vložíme tabuľky čokolády. Prisypeme kakao. Zamiešame. Rozmiesenú a hladkú hmotu necháme voľne stáť.
Do nádoby na šľahanie si nalijeme smotanu a pomocou mixéra ju vyšľaháme.
Do studenej hmoty zľahka nandáme vyšľahanú smotanu a zapracujeme ju.
Preložíme ju do misky a dáme na pár hodín do mrazničky.
Opäť každých šesťdesiat minút zmrzlinu zamiešame.
Po cca štyroch hodinách je zmrzlina dostatočne stuhnutá.
Nandáme ju do pohárov, pridáme lístky voňavej mäty a vychutnávame si skvelú zmrzlinu.
Ako bonus si zapichneme do zmrzliny čokoládovú trúbku.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čokoládová zmrzlina
Čokoládová zmrzlina je obľúbený dezert, ktorý kombinuje bohatú chuť kakaa a chladiacu krémovosť. Vyrába sa z kvalitnej čokolády, mlieka, cukru a smotany, a často sa obohacuje o kakao či kúsky tmavej čokolády pre intenzívnejší chuťový zážitok. Tento osviežujúci pamlsk je obľúbený nielen v horúcich letných dňoch, ale po celý rok. Tajomstvo úspechu čokoládovej zmrzliny tkví v dôkladnom výbere surovín a správnom miešaní, ktoré zaručí hedvábne hladkú textúru. Pri servírovaní ju môžete doplniť o kúsky orechov, šľahačku či ovocnú omáčku.