Bábovka s kandovaným ovocím

Bábovka s kandovaným ovocím
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Poďme si upiecť bábovku trochu inak.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

citrónová kôra
šťava z citróna
1 sáčok prášok do pečiva
2 dl polotučné mlieko
2 ks vajíčka
140 g múčne cukor
2 sáčky cukor - vanilkový
1 - 2 kávové lyžičky pravé kakao
125 g čerstvé maslo
300 g múka - polohrubá

Postup varenia podľa receptu

Vyšľaháme si bielky do pevného snehu. Odložíme.

Vezmeme si formu na bábovku. Vytrieme maslom a nasypeme zľahka múku alebo strúhanku.

Predhrejeme si trúbu.

Pripravíme si mixér.

Do misy si nasypeme oba cukry. Spojíme s maslom.

Prisypeme prášok do pečiva a dve tretiny múky.

Zakvapkáme šťavou z citrónu a nalijeme mlieko. Dôkladne premiešame.

Vyklepneme žĺtky. Pre vôňu dáme trochu citrónovej kôry. Teraz pridáme trochu kandovaného ovocia. (stačia aj hrozienka)

Postupne zapracovávame sneh a jednu tretinu múky.

Kto chce dvojfarebnú bábovku, odoberie asi polovicu cesta a zmieša s kakaom.

Tmavé a svetlé cesto hrneme cik-cak do formy a dáme do trúby. Doba pečenia je približne štyridsať minút. Respektujte skúsenosť s vlastnou trúbou. Špajdľou vyskúšajte, či je hotová.

Po upečení vyklopíme a dáme na podnos. Poprášime cukrom a servírujeme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bábovka s kandovaným ovocím

Bábovka s kandizovaným ovocím je sladké pečivo obľúbené najmä v českej kuchyni. Táto nadýchaná bábovka kombinuje tradičnú receptúru s chuťou a žiarivými farbami kandizovaného ovocia. Cesto je jemné, maslové a vanilkové, a kusy ovocia pridávajú sladkosť a textúru. Pečenie prebieha v typickej kulatej forme s otvorom uprostred, čo zaisťuje rovnomerné prepečenie. Na povrchu môže byť bábovka posypaná práškovým cukrom na zvýraznenie sladkosti. Bábovka s kandizovaným ovocím je ideálna na posedenie pri káve či čaji alebo ako sladká raňajky.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrovinky, Dezerty, Dobroty, Raňajky
Štítky: Česká kuchyňa, dezert, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bábovka s kandovaným ovocím.

Pridať komentár