Bábovka s kandovaným ovocím
![Bábovka s kandovaným ovocím](/i/sk/babovka-s-kandovanym-ovocim.jpg)
Poďme si upiecť bábovku trochu inak.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
citrónová kôra
šťava z citróna
1 sáčok prášok do pečiva
2 dl polotučné mlieko
2 ks vajíčka
140 g múčne cukor
2 sáčky cukor - vanilkový
1 - 2 kávové lyžičky pravé kakao
125 g čerstvé maslo
300 g múka - polohrubá
Postup varenia podľa receptu
Vyšľaháme si bielky do pevného snehu. Odložíme.
Vezmeme si formu na bábovku. Vytrieme maslom a nasypeme zľahka múku alebo strúhanku.
Predhrejeme si trúbu.
Pripravíme si mixér.
Do misy si nasypeme oba cukry. Spojíme s maslom.
Prisypeme prášok do pečiva a dve tretiny múky.
Zakvapkáme šťavou z citrónu a nalijeme mlieko. Dôkladne premiešame.
Vyklepneme žĺtky. Pre vôňu dáme trochu citrónovej kôry. Teraz pridáme trochu kandovaného ovocia. (stačia aj hrozienka)
Postupne zapracovávame sneh a jednu tretinu múky.
Kto chce dvojfarebnú bábovku, odoberie asi polovicu cesta a zmieša s kakaom.
Tmavé a svetlé cesto hrneme cik-cak do formy a dáme do trúby. Doba pečenia je približne štyridsať minút. Respektujte skúsenosť s vlastnou trúbou. Špajdľou vyskúšajte, či je hotová.
Po upečení vyklopíme a dáme na podnos. Poprášime cukrom a servírujeme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bábovka s kandovaným ovocím
Bábovka s kandizovaným ovocím je sladké pečivo obľúbené najmä v českej kuchyni. Táto nadýchaná bábovka kombinuje tradičnú receptúru s chuťou a žiarivými farbami kandizovaného ovocia. Cesto je jemné, maslové a vanilkové, a kusy ovocia pridávajú sladkosť a textúru. Pečenie prebieha v typickej kulatej forme s otvorom uprostred, čo zaisťuje rovnomerné prepečenie. Na povrchu môže byť bábovka posypaná práškovým cukrom na zvýraznenie sladkosti. Bábovka s kandizovaným ovocím je ideálna na posedenie pri káve či čaji alebo ako sladká raňajky.