Mandľovo-skořicové hviezdičky

Chuť mandlí a škorice sa skvele dopĺňa. Tvar cukrovia si môžete zvoliť podľa svojho uváženia, avšak hviezdičky na slávnostnom stole vyzerajú obzvlášť pekne. Ak...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
260 g hladkej múky
100 g mletých mandlí
70 g práškového cukru
200 g masla
1 žĺtok
1 čajová lyžička mletej škorice
1 čajová lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
ríbezľová marmeláda
biela poleva
cukrové guľôčky
tuk na vymastenie plechu
Postup varenia podľa receptu
Z múky, mandlí, cukru, masla, žĺtka, škorice a citrónovej kôry pripravíme cesto, ktoré necháme odležať v chladničke minimálne na pár hodín.
Plech ľahko potrieme tukom a včas predhrejeme rúru na 150 °C.
Cesto rozvaľkáme na pomúčennej ploche na hrúbku 3 mm, vykrajujeme z neho hviezdičky a tie umiestnime na plech. Potom ich dáme do rúry a pečieme pri 150 °C.
Studené časti spojíme ríbezľovou marmeládou, na záver ich ozdobíme polevou a ďalšími dekoráciami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Mandľovo-skořicové hviezdičky
Mandle-koreni hviezdičky sú delikátne pečivo, ktoré spája chuť mandlí a aromatickej škorice. Táto sladká hviezdičková kolečka sa často pripravujú ako vianočné cukrovinky, ktoré potešia každého milovníka sladkostí. Hladká textura mandľovej hmoty a príjemné korenie vytvárajú harmonickú chuť a vôňu. Hviezdičky sa zvyčajne posypávajú práškovým cukrom, čo im dodáva elegantný vzhľad. Sú ideálne na sviatočné stoly alebo ako sladká pochúťka ku káve.