Žĺtkové hviezdičky

Uvarené žĺtky nastrúhame a spojíme ich s cukrom a maslom, až vznikne pena. Pridáme múku a spracujeme cesto, ktoré potom necháme hodinu odpočívať v chladničke.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 uvarené žĺtky
50 g práškového cukru
120 g masla
250 g hladkej múky
100 g ríbezľového džemu
Postup varenia podľa receptu
Uvarené žĺtky nastrúhame a zmiešame s cukrom a maslom, až vznikne pena.
Zmiešame múku a vytvoríme cesto, ktoré potom necháme odpočívať v chladničke približne jednu hodinu.
Cesto potom rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme z neho hviezdičky (alebo iné tvary). U jednej polovice tiež vyrežeme stredu.
Pečieme na 180°C približne 15 minút, ale je dobré to sledovať, pretože každá rúra pečie trochu inak.
Upečené a vychladlé hviezdičky spojíme marmeládou a jemne ich posypeme cukrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Žĺtkové hviezdičky
Žĺtkové hviezdičky sú obľúbené tradičné cukrovinky, ktoré sa často pripravujú počas vianočných sviatkov. Tento lahodný dezert je vyrobený zo žĺtkov, cukru a múky, čím získava svoju jemnú a nadýchanú konzistenciu. Pečú sa v rôznych tvaroch, najčastejšie ako hviezdičky, a bývajú elegantne posypané práškovým cukrom. Ich sladká chuť a zlatistá farba robia z žĺtkových hviezdičiek atraktívnu a chutnú súčasť vianočného pečiva, ktorá poteší nielen deti, ale aj dospelých.