Linecké pečivo

Linecké pečivo
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Klasické linecké cukrovie by nemalo chýbať na žiadnom vianočnom stole. Ak máte radi sladké, môžete si ho urobiť aj počas roka.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

300 g hladká múka
200 g maslo
2 ks žĺtok
150 g cukor práškový
100 g cukor práškový

náplň
1 pohár marhuľová marmeláda

Postup varenia podľa receptu

Na pracovnú plochu nasypeme hladkú múku, pridáme zmäknuté maslo, cukor, žĺtky a vypracujeme na hladké a vláčne cesto. Necháme na pár hodín vychladiť v chladničke. Po vychladnutí cesto rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme rôzne tvary cukrovia. Pokladáme na plech a dáme piecť. Pečieme v predhriatej rúre asi 10 minút pri 175 °C.

Upečené linecké cukrovy potierame marmeládou a vrch posypeme práškovým cukrom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Linecké pečivo

Linecké cukroví je tradičný vianočný zákusok pôvodom z Linzu, Rakúska. Tento obľúbený zákusok sa vyznačuje svojou krehkou textúrou a lahodnou chuťou. Tvorí ho dve vrstvy cesta, ktoré sú spojené obľúbeným džemom, najčastejšie marhuľovým alebo malinovým. Na povrchu sa často zdobí práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou. Linecké cukroví sa pečie nielen o Vianociach, ale aj pri rôznych rodinných oslavách a sviatkoch, a jeho príprava sa odovzdáva z generácie na generáciu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrovinky
Štítky: Česká kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Linecké pečivo.

Pridať komentár