Vianočné pečivo - krehké vanilkové rožteky

Kto by nepoznal tento koláč s vôňou vanilky a lákajúcim na orechy? Vanilkové rožteky sa radia medzi najobľúbenejšie vianočné koláče a majú svoje miesto na sviatočnom stole...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
340 g masla
100 g práškového cukru
420 g hladkej múky
160 g mletých vlašských orechov
1 štipka soli
Na obalenie
práškový cukor
vanilkový cukor
Postup varenia podľa receptu
Plech vyložíme papierom na pečenie.
Všetky ingrediencie na stole zmiešame a vypracujeme pevné cesto, ktoré je dobré nechať odpočívať v chlade ideálne cez noc.
Z cesta vytvarujeme malé rožky, umiestnime ich na plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C.
Ešte teplé rožky obalujeme v zmesi práškového cukru a vanilkového cukru.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vianočné pečivo - krehké vanilkové rožteky
Vianočné cukrovinky, ako sú krehké vanilkové rožky, sú tradičným symbolom sviatočnej atmosféry. Tieto delikátne pečivo sa vyznačuje svojou jemnou, maslovou chuťou a typickým tvarovaním do malých rožkov. Príprava krehkých rožkov zahŕňa mletý vanilkový cukor, jemnú múku a vlašské orechy, ktoré dodávajú nesrovnateľnú chuť. Posypané cukrom sa stávajú obľúbenými cukrovinkami na vianočných stoloch. Ich krehkosť a vôňa vanilky navodzujú tú pravú vianočnú pohodu a radosť.