Vianočné pečivo - krehké vanilkové rožteky

Vianočné pečivo - krehké vanilkové rožteky
Doba prípravy: 80 minút
Doba varenia: 12 minút
Porcie: 1

Kto by nepoznal tento koláč s vôňou vanilky a lákajúcim na orechy? Vanilkové rožteky sa radia medzi najobľúbenejšie vianočné koláče a majú svoje miesto na sviatočnom stole...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

340 g masla
100 g práškového cukru
420 g hladkej múky
160 g mletých vlašských orechov
1 štipka soli
Na obalenie
práškový cukor
vanilkový cukor

Postup varenia podľa receptu

Plech vyložíme papierom na pečenie.

Všetky ingrediencie na stole zmiešame a vypracujeme pevné cesto, ktoré je dobré nechať odpočívať v chlade ideálne cez noc.

Z cesta vytvarujeme malé rožky, umiestnime ich na plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C.

Ešte teplé rožky obalujeme v zmesi práškového cukru a vanilkového cukru.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vianočné pečivo - krehké vanilkové rožteky

Vianočné cukrovinky, ako sú krehké vanilkové rožky, sú tradičným symbolom sviatočnej atmosféry. Tieto delikátne pečivo sa vyznačuje svojou jemnou, maslovou chuťou a typickým tvarovaním do malých rožkov. Príprava krehkých rožkov zahŕňa mletý vanilkový cukor, jemnú múku a vlašské orechy, ktoré dodávajú nesrovnateľnú chuť. Posypané cukrom sa stávajú obľúbenými cukrovinkami na vianočných stoloch. Ich krehkosť a vôňa vanilky navodzujú tú pravú vianočnú pohodu a radosť.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (199 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrovinky
Tag: cukrovinky, ľahké, česká, ľahký, pečenie, vianoce, orechy, pečené, svadba, vanilkové rožteky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vianočné pečivo - krehké vanilkové rožteky.

Pridať komentár