Trubičky s orechovým krémom

Trubičky na slávnostnom stole zaujmú svojím vzhľadom. Sú skvelé samy o sebe, ale to najdôležitejšie, čo im dodáva chuť, je orechová náplň.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
350 g hladkej múky
150 g práškového cukru
200 g masla
70 g mletých orechov
1 vajce
1 žĺtok
1 čajová lyžička kakaa
Krém
150 g masla
150 g práškového cukru
140 g mletých orechov
1 lyžica rumu
Ďalej
čokoládová poleva
Postup varenia podľa receptu
Zo všetkých surovín pripravíme jemné cesto a uložíme ho na noc do chladničky.
Nakoniec vyvaľkáme cesto na hrúbku približne 3 mm. Potom ho nakrájame na obdĺžniky o veľkosti asi 6x4 cm a zarolujeme na tenké trubičky. Uložíme ich na plech s papierom na pečenie, dáme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 °C po dobu 10 minút. Hotové trubičky opatrne sundáme z kovových formičiek.
Ochladené trubičky ponoríme končeky do čokoládovej polevy a potom ich necháme stuhnúť.
Maslo s cukrom vyšľaháme do penista, potom pridáme orechy a rum a všetko dobre premiešame. Nakoniec naplníme trubičky pripraveným krémom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Trubičky s orechovým krémom
Rúry s orechovým krémom sú lahodným dezertom, ktorý poteší každého milovníka sladkostí. Sú vyrobené z tenkého cesta, ktoré sa pečie do chrumkava a potom plní jemným orechovým krémom. Táto kombinácia chrumkavej a hladkej textúry vytvára dokonalú harmóniu chutí. Orechový krém dodáva rúram bohatú orechovú príchuť, ktorá je osviežujúca a lahodná. Ideálne ako sladká bodka po jedle alebo ako pochúťka k čaju či káve, rúry s orechovým krémom si získavajú srdcia tých, ktorí hľadajú niečo špeciálne a výnimočné.