Piškótový korpus
 
    Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Z vajec oddelíme žĺtky, ktoré dáme do misy s cukrom a horúcou vodou. Vyšľaháme do peny, do ktorej potom postupne vmiešame múku a z bielkov ušľahaný sneh.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
10 lyžíc  polohrubá múka  
10 lyžíc  cukor  
10 lyžíc  horúca voda  
1 lyžička  kypriaci prášok  
5 ks  vajcia  
podľa potreby  tuk na vymastenie
Postup varenia podľa receptu
Takto pripravené cesto nalievame do vymastenej formy a v tej zlatisto upečieme.
Hotový korpus zdobíme podľa vlastnej chuti.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Piškótový korpus
Piškótová korpus je ľahký a nadýchaný základ pre rôzne druhy tort a dezertov. Je vyrobený z jednoduchých surovín ako sú vajcia, cukor a múka. Pri pečení sa vytvára jemná štruktúra, ktorá skvele nasákne rôzne náplne a krémy. Piškótová korpus je obľúbený vďaka svojej ľahkosti a univerzálnosti – dá sa kombinovať s ovocím, čokoládou či orechmi. Obľúbený je aj pre svoju jednoduchú prípravu, a preto ho zvládnu upiecť aj začiatočníci v cukrárenskom umení. Tento základný recept je často súčasťou osláv a rodinných stretnutí.
 Receptor
 Receptor Tomáš Rohlena
	Tomáš Rohlena 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        