Piškótový korpus

Piškótový korpus
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Z vajec oddelíme žĺtky, ktoré dáme do misy s cukrom a horúcou vodou. Vyšľaháme do peny, do ktorej potom postupne vmiešame múku a z bielkov ušľahaný sneh.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

10 lyžíc polohrubá múka
10 lyžíc cukor
10 lyžíc horúca voda
1 lyžička kypriaci prášok
5 ks vajcia
podľa potreby tuk na vymastenie

Postup varenia podľa receptu

Takto pripravené cesto nalievame do vymastenej formy a v tej zlatisto upečieme.

Hotový korpus zdobíme podľa vlastnej chuti.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Piškótový korpus

Piškótová korpus je ľahký a nadýchaný základ pre rôzne druhy tort a dezertov. Je vyrobený z jednoduchých surovín ako sú vajcia, cukor a múka. Pri pečení sa vytvára jemná štruktúra, ktorá skvele nasákne rôzne náplne a krémy. Piškótová korpus je obľúbený vďaka svojej ľahkosti a univerzálnosti – dá sa kombinovať s ovocím, čokoládou či orechmi. Obľúbený je aj pre svoju jednoduchú prípravu, a preto ho zvládnu upiecť aj začiatočníci v cukrárenskom umení. Tento základný recept je často súčasťou osláv a rodinných stretnutí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrovinky, Dobroty
Štítky: Česká kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Piškótový korpus.

Pridať komentár