Babiččiny vanilkové rožky

Babiččiny vanilkové rožky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Originálny recept na vynikajúce vanilkové rožteky, ktorý mám od mojej babičky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

280 g hladká múka
2 ks žĺtok
200 g maslo
80 g cukor prášok
80 g vlašské orechy

na obalenie
cukor prášok s vanilkou

Postup varenia podľa receptu

Maslo necháme zmäknúť a pomelíme orechy. Do misky dáme múku, cukor, orechy a žĺtky. Po častiach pridávame do cesta maslo a všetko dobre spracujeme. Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň pol hodiny odležať v chladničke.

Z cesta tvarujeme rohlíčky, ktoré pokladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C do ružova.

Horúce upečené rohlíčky obalujeme v práškovom cukre s vanilkovým strukom. Vkladáme do krabice a necháme odležať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Babiččiny vanilkové rožky

Babičkine vanilkové rohlíčky sú obľúbeným tradičným slovenským vianočným pečivom. Tieto krehké a voňavé rohlíčky sa pripravujú z jemného cesta, ktoré sa mieša s mletými orechmi a vanilkovým cukrom. Po upečení sa obalujú v práškovom cukre, čo im dodáva sladký a jemný vzhľad. S vrelou chuťou a nezameniteľnou vôňou pripomínajú domáce pohodu a vianočnú atmosféru. Každé sústo evokuje spomienky na sviatočné chvíle strávené s rodinou a priateľmi.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrovinky
Štítky: Česká kuchyňa, cukrovinky, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Babiččiny vanilkové rožky.

Pridať komentár