Babiččiny vanilkové rožky
![Babiččiny vanilkové rožky](/i/sk/babicciny-vanilkove-rozky.jpg)
Originálny recept na vynikajúce vanilkové rožteky, ktorý mám od mojej babičky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
280 g hladká múka
2 ks žĺtok
200 g maslo
80 g cukor prášok
80 g vlašské orechy
na obalenie
cukor prášok s vanilkou
Postup varenia podľa receptu
Maslo necháme zmäknúť a pomelíme orechy. Do misky dáme múku, cukor, orechy a žĺtky. Po častiach pridávame do cesta maslo a všetko dobre spracujeme. Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň pol hodiny odležať v chladničke.
Z cesta tvarujeme rohlíčky, ktoré pokladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C do ružova.
Horúce upečené rohlíčky obalujeme v práškovom cukre s vanilkovým strukom. Vkladáme do krabice a necháme odležať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Babiččiny vanilkové rožky
Babičkine vanilkové rohlíčky sú obľúbeným tradičným slovenským vianočným pečivom. Tieto krehké a voňavé rohlíčky sa pripravujú z jemného cesta, ktoré sa mieša s mletými orechmi a vanilkovým cukrom. Po upečení sa obalujú v práškovom cukre, čo im dodáva sladký a jemný vzhľad. S vrelou chuťou a nezameniteľnou vôňou pripomínajú domáce pohodu a vianočnú atmosféru. Každé sústo evokuje spomienky na sviatočné chvíle strávené s rodinou a priateľmi.