Vianočné ježky

Vianočné ježky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Tento recept je pracnejší, ale stojí za to ho vyskúšať.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

350 g hladká múka
1 ks vajce
300 g maslo
50 g cukor kryštál
na potretie 50 g čokoláda na varenie
podľa potreby orechy
kokos

Postup varenia podľa receptu

Z múky, cukru, tuku a vajec vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na menšie kusy. Do každého dielika zabalíme kúsok orecha a tvarujeme ježkov. Odporúčame robiť menších a guľatých ježkov, pretože cesto sa pri pečení trochu roztečie.

Ježkov pečieme na 160°C, kým nezružovie, cca 15 minút. Po upečení necháme ježkov vychladnúť.

Rozpustíme si čokoládu. Ježkov potrieme čokoládou a posypeme kokosom. Zvyškom čokolády nakreslíme ježkom očká a čumáčky.

Vianočné ježky necháme v chlade odležať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Vianočné ježky

Vianočné ježky sú obľúbenou vianočnou pochúťkou, ktorá poteší ako deti, tak dospelých. Tieto malé cukrovinky z cesta pripomínajú ježkov vďaka svojmu trpezlivému tvarovaniu a dekorácii. Oblúbené sú najmä varianty plnené orechmi, čokoládou alebo marmeládou. Pečú sa z jemného cesta, ktoré sa zvyčajne podáva na prestretom sviatočnom stole. Deti si rady užívajú ich prípravu, keď môžu zapojiť svoju fantáziu pri zdobení. Vianočné ježky tak prinášajú nielen sladkosť, ale aj veľa radosti a kúzlo Vianoc.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrovinky, Vianočné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Vianočné ježky.

Pridať komentár