Kakaové sadlovky s marmeládou

Do misy dajte múku, cukor a kakao. Primiešajte sadlo a všetko dobre spracujte, aby vzniklo hladké cesto. Pripravené cesto zabaľte do potravinárskej fólie a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Na 35 ks
170 g hladkej múky
150 g práškového cukru
150 g sadla
60 g kakaa
marmeláda (najlepšie ríbezľová)
cukor na posypanie
mandle
Postup varenia podľa receptu
Do mísy vložte múku, cukor a kakao. Pridajte sadlo a z ingrediencií vypracujte hladké cesto. Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte do chladničky do druhého dňa.
Druhý deň nechajte cesto zjemniť a vezmite kúsky o hmotnosti 15 g. Z každého kusu vytvorte guľôčky a tie potom umiestnite na plech s papierom na pečenie.
Každú guľôčku som jemne stlačila dlaňou a potom som do nej urobila dôlek druhým koncom varešky. Guľôčky som zploštila, aby sa toľko nerozpadali. Ak sa predsa nejaká guľôčka rozpraskala pri vytváraní dôlku, opäť som ju utvarovala, stlačila dlaňou a urobila do nej dôlek.
Plech so sadlovkami dajte do predhriatej rúry na 170°C a pečte ich približne 10 minút.
Nechajte upečené sadlovky vychladnúť a potom naplňte dôlky marmeládou. Môžete použiť akúkoľvek zavarinu, ale najlepšia je ríbezľová.
Kakaové sadlovky je najlepšie pripraviť minimálne týždeň vopred, aby cesto mohlo nasať marmeládu a zjemnilo.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kakaové sadlovky s marmeládou
Kakaové sadlovky s marmeládou sú lahodné pečivo, ktoré spája chuť čokolády a jemného sadla. Tieto sladké koláčiky sú tradičným jedlom, obľúbeným pre svoju krehkú konzistenciu a bohatú kakaovú chuť. Plnené chutnou ovocnou marmeládou, často z marhúľ alebo sliviek, dodávajú sadlovkám príjemnú sladkosť a sviežosť. Sú ideálne ako dezert k káve alebo čaju, a potešia nielen milovníkov pečiva, ale aj každého, kto ocení tradičné české cukrárstvo.