Čokoládové praclíky

Malé kakaové preclíky sú skvelou pochúťkou káva alebo čaj, alebo ako občerstvenie pre hostí. Na ich prípravu potrebujeme len niekoľko surovín, ktoré väčšinou máme doma.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g hladkej múky
200 g kryštálového cukru
60 g tuku (hera)
2 vajcia veľkosti M
50 g kakaa
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
2 lyžice mlieka
Na potretie
vajce
Postup varenia podľa receptu
Cesto môžeme urobiť ako v robote, tak ručne, ak ho dôkladne spracujeme. Najprv vyšľaháme vajcia s cukrom a tukom, potom pridáme kakao a vanilkový cukor. Na záver zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme mlieko.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na noc do chladničky.
Rozdelíme ho na menšie kúsky a vyvaľkáme dlhé cesto, ktoré potom nakrájame na približne 12 cm kusy, z ktorých formujeme preclíky.
Umístime ich na papier na pečenie s dostatočnými medzerami a natrieme ich rozšľahaným vajcom. Rúru predom predhrejeme na 170 °C.
Pečieme približne 20 minút. Po vychladnutí ich uchovávame v chladnom prostredí, aby zmäkli.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čokoládové praclíky
Čokoládové preclíky sú lahodným dezertom, ktorý spája slanú chuť slaného preclíka s bohatou sladkosťou čokolády. Tieto chrumkavé pochúťky sú ideálne na oslavy, večierky alebo ako snack pri filmovom večere. Obvykle sa vyrábajú z tradičného cesta, ktoré sa pečie do zlatista a potom sa máča v rozpustenej čokoláde, často aj posypané orechmi alebo farebnými cukrovými posypmi. Kombinácia slanej a sladkej chuti robí z čokoládových preclíkov obľúbenú voľbu pre milovníkov sladkých aj slaných jedál.