Domáca tmavá a svetlá vianočná čokoláda

Vianočná čokoláda pripravená doma je príjemným spestrením, ktoré vašim sviatkom pridá osobitný nádych. Čokoládu môžete podávať samostatne, alebo ju naplniť orechmi či…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Svetlá čokoláda
250 g stuženého 100% tuku (Omega, Iva)
150 g práškového cukru
100 g sušenej smotany
60 g strúhanej kokosovej múky
1 balíček cukru s rumovou príchuťou
1/2 balíčka vanilkového cukru
Tmavá čokoláda
250 g stuženého 100% tuku
150 g práškového cukru
100 g kakaa
1 čokoládový puding (prášok)
Postup varenia podľa receptu
Vo vodnom kúpeli rozpustíme tuk. Potom primiešame práškový cukor, sušenú smotanu, strúhaný kokos a oba typy cukru.
Zmes premiešame a ihneď ju vlejeme do pripravených foriem. Tie potom na niekoľko minút umiestnime do mrazničky a následne vyklopíme.
Tmavá čokoláda: Tuk rozpustíme vo vodnom kúpeli, potom pridáme cukor, kakao a kakaový puding a všetko dobre premiešame. Nalijeme do formičiek a pokračujeme rovnakým spôsobom ako pri bielej čokoláde.
Po vybratí z formičiek skladujeme na chladnom mieste.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáca tmavá a svetlá vianočná čokoláda
Domáca tmavá a svetlá vianočná čokoláda je lahodným potešením, ktoré dodáva sviatočnú atmosféru každému stolovaniu. Tmavá čokoláda ponúka bohatú, intenzívnu chuť s nádychom horkosti, zatiaľ čo svetlá čokoláda prináša jemnejšiu sladkosť, často obohatenú o mliečne tóny. Obe varianty je možné skvele doplniť o orechy, sušené ovocie či korenie ako je škorica alebo klinček. Domáca výroba čokolády umožňuje individuálne úpravy a kreativitu, čo z nej robí ideálny darček pre priateľov a rodinu.