Vianočné marokánky

Marocké zákusky sú obľúbené vianočné sladkosti, aj keď ich pôvod sa pravdepodobne spája s Talianskom. Na vianočnom stole by nemali chýbať. Určite ich vyskúšajte…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 ml mlieka
20 g masla
80 g cukru kryštálového
80 g kandizovanej pomarančovej kôry (alebo iného kandizovaného ovocia)
80 g mandlí
10 g hladkej múky
1 vanilkový cukor
čokoládová poleva (podľa potreby)
Postup varenia podľa receptu
Najprv očistené mandle zalejeme horúcou vodou, olúpeme ich a nasekáme na väčšie kusy.
V hrnci zmiešame mlieko, maslo, cukor a múku, potom zmes privedieme k varu. Varíme počas jednej minúty a potom odstavíme.
Potom pridáme mandle a na kusy nakrájané kandizované ovocie. Premiešame a necháme vychladnúť.
Plecha potrieme tukom a posypeme múkou, alebo ho vyložíme papierom na pečenie.
Pomocou lyžičky vytvárame malé hromádky a umiestňujeme ich s dostatočnými odstupmi na pripravený plech. Pri pečení sa mierne rozplácnu.
Pečieme v mierne vyhriatej rúre na 150 °C počas 15 minút, kým sa okraje nezačnú sfarbením do ružova.
Necháme marokánky vychladnúť a potom natrieme ich spodnú časť čokoládovou polevou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vianočné marokánky
Vianočné marokánky sú obľúbeným tradičným cukrovím, ktoré sa na slovenských sviatočných stoloch objavuje najmä počas Vianoc. Táto lahodná dobrotka je vyrobená z orechov, sušeného ovocia a čokolády, čo jej dodáva jedinečnú chuť a vôňu. Marokánky sa často zdobia polevou alebo posypom z kokosu, čo im dodáva na atraktivite. Príprava marokánok je jednoduchá a zábavná, čo z nich robí ideálnu vianočnú aktivitu pre celú rodinu. Táto cukrovinka je nielen chutná, ale aj vzdáva hold tradíciám a rodinnej súdržnosti počas sviatkov.