Včelie úle

Včelie úle
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Umele si piškóty a zmiešame s kakaom, maslom, cukrom a rumom. Z toho si vypracujeme hladké cesto, základ na včelie úle. Zabalíme do niečoho, aby nám cesto neokoralo, a dáme asi tak na hodinu (môže byť aj dlhšie) do chladničky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 balíček piškóty
cukor práškový na vysypanie
náplň 1 ks žĺtok
1 lyžica kondenzované mlieko
100 g maslo
80 g cukor práškový
2 lyžice rum
cesto 4 lyžice rum
3 lyžice kakao
2 lyžice voda
200 g mleté piškóty
80 g maslo
180 g cukor práškový

Postup varenia podľa receptu

Z toho vyválíme jeden dlhý valček a rozdelíme na rovnaké kusy. Z tých potom robíme guľôčky, ktoré vtláčame do formičiek vysypaných práškovým cukrom.

Tie potom plníme krémom, ktorý sme si pripravili vyšľahaním surovín na neho. Nakoniec priklopíme piškótom a úľky vyklopíme z formičky.

Podávať môžeme ihneď. Skladujeme v chlade.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Včelie úle

Včelie úle sú obľúbené sladké pochúťky, ktoré potešia nielen deti, ale aj dospelých. Tieto chrumkavé slané kúsky sú vyrobené z krehkého cesta, ktoré sa pečie vo forme pripomínajúcej úle. Obvykle sú plnené lahodným medovým krémom alebo nugátom, čo dodáva včelím úľom jedinečnú chuť. Vďaka svojej príjemnej textúre a sladkej chuti sú ideálne nielen ako dezert, ale aj ako občerstvenie k káve alebo čaju. Včelie úle sú skvelou voľbou pre rôzne oslavy a rodinné stretnutia.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrovinky, Vianočné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, cukrovinky, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Včelie úle.

Pridať komentár