Včelie úle
![Včelie úle](/i/sk/vcelie-ule.jpg)
Umele si piškóty a zmiešame s kakaom, maslom, cukrom a rumom. Z toho si vypracujeme hladké cesto, základ na včelie úle. Zabalíme do niečoho, aby nám cesto neokoralo, a dáme asi tak na hodinu (môže byť aj dlhšie) do chladničky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 balíček piškóty
cukor práškový na vysypanie
náplň 1 ks žĺtok
1 lyžica kondenzované mlieko
100 g maslo
80 g cukor práškový
2 lyžice rum
cesto 4 lyžice rum
3 lyžice kakao
2 lyžice voda
200 g mleté piškóty
80 g maslo
180 g cukor práškový
Postup varenia podľa receptu
Z toho vyválíme jeden dlhý valček a rozdelíme na rovnaké kusy. Z tých potom robíme guľôčky, ktoré vtláčame do formičiek vysypaných práškovým cukrom.
Tie potom plníme krémom, ktorý sme si pripravili vyšľahaním surovín na neho. Nakoniec priklopíme piškótom a úľky vyklopíme z formičky.
Podávať môžeme ihneď. Skladujeme v chlade.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Včelie úle
Včelie úle sú obľúbené sladké pochúťky, ktoré potešia nielen deti, ale aj dospelých. Tieto chrumkavé slané kúsky sú vyrobené z krehkého cesta, ktoré sa pečie vo forme pripomínajúcej úle. Obvykle sú plnené lahodným medovým krémom alebo nugátom, čo dodáva včelím úľom jedinečnú chuť. Vďaka svojej príjemnej textúre a sladkej chuti sú ideálne nielen ako dezert, ale aj ako občerstvenie k káve alebo čaju. Včelie úle sú skvelou voľbou pre rôzne oslavy a rodinné stretnutia.