Ríbezľový koláč s tvarohom a posýpkou

Príprava ovocného koláča s maslovou drobenkou zaberie viac času, ale výsledok určite stojí za to. Koláč nádherne vonia maslom, vanilkou a tiež…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
160 g masla
150 g cukru
2 vajcia
500 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
330 ml mlieka
Náplň
500 g mäkkého tvarohu
2 vajcia
2 vanilkové cukry
červený ríbezľ
Na drobenku
80 g cukru kryštálu
80 g masla
150-160 g polohrubej múky
Na vymastenie a vysypanie plechu
tuk
hrubá múka
Postup varenia podľa receptu
Plech potrieme tukom a posypeme hrubou múkou, alebo ho len vyložíme papierom na pečenie.
Keď zmiešame cukor, maslo a múku, vytvoríme drobenku.
Maslo privedieme do mäkkého stavu a potom ho zmiešame s vajcami a cukrom. Následne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mliekom a všetko dôkladne premiešame, aby sme získali cesto.
Cesto rozprestreme na pripravený plech.
Tvaroh zmiešajte s vajcami a vanilkovým cukrom. Potom zmes naneste na cesto.
Na tvaroh rovnomerne rozložíme umyté guľôčky ríbezlí a posypeme ich drobenkou.
Pečieme pri teplote 180 °C približne 30 minút, kým koláč nezíska zlatavú farbu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Ríbezľový koláč s tvarohom a posýpkou
Ríbezľový koláč s tvarohom a drobenkou je lahodný dezert, ktorý spája kyslosť ríbezlí s jemnosťou tvarohu. Cesto je krehké a drobenka dodáva koláču príjemnú textúru. Ríbezle, bohaté na vitamíny, dodávajú koláču sviežu chuť a krásnu farbu. Tento koláč je ideálny ako sladká bodka po obede alebo na popoludňajšiu desiatu. V kombinácii s šálkou čaju alebo kávy sa stáva dokonalou voľbou na sladké chvíle s rodinou a priateľmi.