Bramborová bábovka

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť a potom ich nastrúhame. Pridáme všetky ostatné suroviny a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Pečieme v mierne vyhriatej rúre.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g varených zemiakov
3 vajcia - z bielkov sneh
250 g hrubej múky
1 prášok do pečiva
130 g rozpusteného tuku (maslo, Hera)
130 g cukru (dávam menej)
1 vanilkový cukor
lyžica citrónovej šťavy môže byť aj trocha kôry
hrozienka alebo orechy - nemusia byť
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí ich nastrúhame.
Primiešame ďalšie ingrediencie a nakoniec zľahka zapracujeme sneh z bielkov.
Pečieme v trúbe predhriatej na zhruba 160°C po dobu približne 45 minút. Táto porcia je vhodná pre formu na srnčí chrbát alebo menšiu bábovku.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bramborová bábovka
Zemiaková bábovka je jedinečný a chutný pokrm, ktorý spája tradíciu s inováciou. Tento slaný koláč, pripravovaný z nastrúhaných zemiakov, múky a vajec, sa často ochucuje cibuľou, cesnakom a bylinkami. Výsledkom je krehká a šťavnatá bábovka, ideálna ako hlavné jedlo alebo príloha k mäsu. Upečená do zlatista sa skvele hodí k zeleninovým šalátom alebo kyslým uhorkám. Zemiaková bábovka je obľúbená v slovenskej kuchyni a poteší ako dospelých, tak deti.