Bramborová bábovka

Bramborová bábovka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť a potom ich nastrúhame. Pridáme všetky ostatné suroviny a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Pečieme v mierne vyhriatej rúre.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 g varených zemiakov
3 vajcia - z bielkov sneh
250 g hrubej múky
1 prášok do pečiva
130 g rozpusteného tuku (maslo, Hera)
130 g cukru (dávam menej)
1 vanilkový cukor
lyžica citrónovej šťavy môže byť aj trocha kôry
hrozienka alebo orechy - nemusia byť

Postup varenia podľa receptu

Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí ich nastrúhame.

Primiešame ďalšie ingrediencie a nakoniec zľahka zapracujeme sneh z bielkov.

Pečieme v trúbe predhriatej na zhruba 160°C po dobu približne 45 minút. Táto porcia je vhodná pre formu na srnčí chrbát alebo menšiu bábovku.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bramborová bábovka

Zemiaková bábovka je jedinečný a chutný pokrm, ktorý spája tradíciu s inováciou. Tento slaný koláč, pripravovaný z nastrúhaných zemiakov, múky a vajec, sa často ochucuje cibuľou, cesnakom a bylinkami. Výsledkom je krehká a šťavnatá bábovka, ideálna ako hlavné jedlo alebo príloha k mäsu. Upečená do zlatista sa skvele hodí k zeleninovým šalátom alebo kyslým uhorkám. Zemiaková bábovka je obľúbená v slovenskej kuchyni a poteší ako dospelých, tak deti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (36 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Tag: občerstvenie, ľahké, rýchle, bežný deň, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pre deti, pečenie, múčniky, sladké, bábovky, raňajky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bramborová bábovka.

Pridať komentár