Tvarohový koláč bez cesta

Oddelíme žĺtky od bielkov. Maslo vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny a postupne do nej pridávame žĺtky. Tvaroh, žervé a pudingový prášok dobre premiešame. Z bielkov…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
6 vajec
125 g zmäknutého masla
250 g cukru
750 g netučného tvarohu
500 g žervé
1 vanilkový pudingový prášok
2 lyžice škrobovej múky (naplnené po okraj)
Postup varenia podľa receptu
Oddelíme žĺtky od bielkov. Maslo vyšľaháme s cukrom na penu a postupne do neho vmiešame žĺtky. Potom zmiešame odkvapkaný tvaroh, žervé a pudingový prášok.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a potom ho opatrne zmiešame s tvarohovou zmesou a škrobovou múkou. Rúru predhrejeme na 180 °C. Tortovú formu s priemerom 28 cm vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Pečieme približne 60 minút, kým cesto nezlatne.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tvarohový koláč bez cesta
Žervotový koláč bez cesta je lahodný dezert, ktorý poteší všetkých milovníkov sladkého. Tento koláč sa vyznačuje jemnou žervotovou náplňou, ktorá je nielen chutná, ale aj zdravšou alternatívou k tradičným koláčom. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, nevyžaduje žiadne složité kroky. Stačí zmiešať žervot, vajce a cukor a piecť do zlata. Tento koláč je ideálny ako dezert po obede alebo ako rýchle pohostenie pre návštevy. Vyskúšajte a oceníte jeho vláčnosť a skvelú chuť!