Jednoduché šyou na lístkovom ceste s čokoládovým krémom

Z lístkového cesta jednoducho vyrobíme vynikajúci dezert. Chutné koláčiky naplníme zmesou z tvarohu, masla a vanilkového pudingu. Táto náplň obohatí…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
275 g rozváleného lístkového cesta (1 balenie)
1 malé vajce
125 g tvarohu v vaničke
70 g masla izbovej teploty
1 lyžica pudingu bez varenia
4 lyžice rozpustenej čokolády
12 lyžičiek džemu (podľa chuti)
rum (podľa chuti)
vanilka (podľa chuti)
Postup varenia podľa receptu
Rúru predhrejeme na 200 °C a plech pokryjeme papierom na pečenie.
Cesto vyvaľkáme, prehneme ho vertikálne na polovicu, mierne pritlačíme a vykrojíme z neho kolieska o priemere 5,5-6 cm.
Kolieska umiestnime na plech a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
Rúru predhrejeme a vložíme do nej na 8-10 minút, kým nezlato. Po upečení ich necháme úplne vychladnúť a potom opatrne rozrežeme na mieste, kde sa spájajú jednotlivé vrstvy cesta. Všetky kúsky prenesieme na pracovnú plochu.
Medzitým roztopíme čokoládu s kúskom masla.
Do misky na šľahanie vložíme tvaroh, maslo a puding, ktorý nevyžaduje varenie, a všetko dôkladne vyšľaháme pomocou ručného šľahača. Môžeme pridať chuť podľa preference, napríklad rum alebo vanilku, a časť krému určenú na finálne ozdobenie (asi 4 plné lyžice) presunieme do zdobiaceho vrecka s odstrihnutým hrotom.
Hladkú stranu spodných častí koliesok potrieme čokoládou a necháme ju stuhnúť. Zvyšok čokolády vmiešame do bieleho krému. Na obrátené vršky upečených koliesok dáme do stredu lyžičku džemu podľa vlastnej chuti (môže byť čerešňový, ríbezľový, jahodový atď.). Okolo džemu nastriekame krém pomocou cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou.
Na pripravené diely jemne pritlačíme časti pokryté čokoládou a ozdobíme bielym krémom. Ozdoby pridáme podľa chuti a vlastnej kreativity, a to čokoládou, mätovými lístkami alebo ovocím.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jednoduché šyou na lístkovom ceste s čokoládovým krémom
Koláčiky z lístkového cesta s čokoládovým krémom sú lahodným dezertom, ktorý poteší každého milovníka sladkostí. Táto jemná a krehká cesto sa ľahko pripravujú a môžu byť naplnené bohatým a sametovým čokoládovým krémom. Ideálne na slávnostné príležitosti alebo ako sladká bodka po jedle, tieto koláčiky kombinujú textúru chrumkavého lístkového cesta s hladkým krémom, čo vytvára dokonalú rovnováhu chutí. Podávajte ich posypané kakaom alebo cukrom a vychutnajte si ich neodolateľnú chuť!