Jednoduché tiramisu bez vajec

Tiramisu z Talianska netreba zvlášť predstavovať. Nie všetci milujú dezert z čerstvých vajec, a preto vám ponúkneme alternatívu, ktorá…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg mascarpone
2 balíčky dlhých piškótov
1 hrnček silnej kávy (alebo espressa)
cukor múčka (podľa chuti)
amaretto (podľa chuti)
kakao na posypanie (horké)
Postup varenia podľa receptu
Zmiešame mascarpone, cukor a malé množstvo amaretta, aby sme vytvorili krém. Amaretta pridáme len trochu, aby krém nezredol.
Dlhé piškóty rýchlo ponoríme do kávy a následne ich rovnomerne rozmiestnime vo forme na tortu.
Akonáhle je dno plné piškótov, natrieme ich vrstvou krému silnou asi 1 až 2 centimentre a potom pridáme ďalšiu vrstvu piškótov, čím naplníme formu. Nakoniec pridáme poslednú vrstvu krému.
Ak je forma naplnená (má 3 až 4 vrstvy), na poslednú vrstvu krému nasypte horké kakao a nechajte ju v chladničke stáť 24 hodín.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jednoduché tiramisu bez vajec
Jednoduché tiramisu bez vajec je vynikajúci dezert, ktorý poteší každého milovníka sladkostí. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí preferujú vegánske alebo bezvaječné varianty. Hlavnými ingredienciami sú mascarpone, smotana, káva a piškóty, ktoré vytvárajú lahodné vrstvy. Príprava je rýchla a jednoduchá – stačí vyšľahať smotanu, zmiešať ju s mascarpone, namáčať piškóty v káve a následne vrstviť do formy. Po vychladení v chladničke je tiramisu krásne krémové a osviežujúce, dokonalé pre každú príležitosť.