Brownies
![Brownies](/i/sk/brownies.jpg)
Brownies sú rýchly dezert, ktorý z domácich surovín urobíte kedykoľvek, a preto je recept na brownies tak obľúbený. Akonáhle vás začne honiť mlsná, ako jednu z variant zapojte aj brownies. Pôvodne americký recept robí radosť po celom svete. A ak budete mať chuť brownies nejako povýšiť, stačí pridať napríklad malinový rozvar, kompót alebo kopeček zmrzliny, a razom je na svete skvelý a rýchly dezert.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
180 g čokolády na varenie (minimálne 55 % kakaa)
180 g masla
3 ks vajcia
180 g bieleho kryštálového cukru (alebo 90 g bieleho kryštálového cukru a 90 g trstinového kryštálového cukru)
70 g pšeničnej bielej múky hladkej
40 g holandského kakaa
Postup varenia podľa receptu
Ako prvý krok predhrievajte rúru na 180° C. Pekáč na pečenie vyložte papierom na pečenie.
Do misy nakrájajte na väčšie kocky maslo a nalámte čokoládu. Nechajte ich buď v mikrovlnke alebo na sporáku rozpustiť.
Vajcia s cukrom vyšľahajte vo veľkej mise, kým sa nevytvorí nádherná nadýchaná pena. Do nej pridajte roztopené maslo s čokoládou a poriadne premiešajte.
Nakoniec do misy preosejte múku a holandské kakao a ešte raz poriadne premiešajte. Hotové cesto nalejte do formy na pečenie.
Brownies pečte v predhriatej rúre na 180° C asi 30 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Brownies
Brownies sú obľúbený druh zákusku, pôvodom z Ameriky. Tento sladký dezert je charakteristický svojou hustou a čokoládou nabitou štruktúrou. Tradične sú pripravované z roztopenej čokolády, masla, cukru, vajec a múky. Môžu byť obohatené orechmi, napríklad vlašskými alebo pekanovými, a niekedy aj kúskami čokolády. Vyrábajú sa v plytkej pekáči a potom sa krájajú na štvorce alebo obdĺžniky. Brownies sa dajú podávať samostatne, so zmrzlinou alebo šľahačkou, a sú obľúbené pre svoju jednoduchú prípravu a bohatú chuť.