Citrónová poleva

Citrónová poleva
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

Citrónová poleva bola používaná na dezerty už v dobách našich prababičiek. Vďaka svojej osviežujúcej sladkokyslej chuti a nádhernému lesku dokáže každý dezert vylepšiť k dokonalosti.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

300 g práškového cukru
3 lyžice mlieka
2 lyžice citrónovej šťavy

Postup varenia podľa receptu

Cukor prášok preosiatame do misky. Mlieko zohrejeme, ale nesmie začať variť.

Do cukru vlijeme horúce mlieko a citrónovú šťavu.

Postupne miešame, kým nevznikne hladká a lesklá zmes.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Citrónová poleva

Citrónová poleva je osviežujúci a aromatický doplnok, ktorý sa často používa na dezerty, ako sú koláče, muffiny alebo sušienky. Jej príprava je jednoduchá; stačí zmiešať práškový cukor s čerstvou citrónovou šťavou, kým nedosiahnete želanú konzistenciu. Táto poleva dodáva pokrmom svieži a kyslý nádych, ktorý skvele vyvažuje sladkosť cesta. Citrónová poleva je ideálnou voľbou pre milovníkov citrusových chutí a prináša na stôl svetlo žltú farbu, ktorá očarí nielen chuťové poháriky, ale aj oči.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (50 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Tag: polevy, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, česká, ľahký, pre začiatočníkov, múčniky, sladké, krémy, náplne, do 10 minút

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Citrónová poleva.

Pridať komentár