Jahodový koláč - rýchly a jednoduchý

Jahodový koláč - rýchly a jednoduchý
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 45 minút
Porcie: 1

Leto, ktoré nám prináša bohatú úrodu rôznych druhov ovocia, si žiada aj príjemné a osviežujúce pochúťky. Táto jednoduchá bublanina je naplnená jahodami. Jej vrchná časť je...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 g tvarohu (vo vaničke)
4 vajcia
250 g práškového cukru
220 g Hery
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
jahodová marmeláda na natretie (alebo iná príchuť)
1 jahodový puding (môže byť aj iný - volíme podľa ovocia)
500 ml vody
3 lyžice kryštálového cukru
maslo a hrubá múka na vysypanie plechu

Postup varenia podľa receptu

Plech pokryjeme papierom na pečenie, alebo ho potrieme maslom a posypeme hrubou múkou.

V miske dôkladne premiešame tvaroh, vajcia, cukor a roztopenú Heru, ktorú sme najprv zahřiali v mikrovlnnej rúre.

Následne primiešame múku s kypriacim práškom. Dobre premiešame, aby vzniklo hladké cesto, ktoré nalejeme na pripravený plech.

Nastavíme rúru na 180 °C a plech dáme do rúry, ktorá je len čiastočne vyhriata, nemusíme čakať na jej úplné zahriatie. Pečenie trvá asi 30-40 minút.

Koláč sa na vrchu pekne zafarbuje do hneda a odlepí sa od okrajov plechu. Až bude koláč hotový, necháme ho vychladnúť.

Následne nanesieme vybranú marmeládu a pridáme umyté a nakrájané ovocie.

Pripravíme pudingovú polevu. Do hrnca nalejeme 400 ml vody, do ktorej pridáme 3 polievkové lyžice kryštálového cukru. Vo zvyšných 100 ml vody dôkladne rozmíchame pudingový prášok. Keď voda v hrnci začne vrieť, vmiešame puding a varíme asi 2-3 minúty.

Nakoniec pomaly prelejeme koláč a máme hotovo. Necháme ho vychladnúť a stuhnúť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Jahodový koláč - rýchly a jednoduchý

Jahodový koláč - rýchly a jednoduchý


Jahodový koláč je skvelou voľbou pre milovníkov sladkých dezertov. Tento recept je nielen rýchly, ale aj veľmi jednoduchý na prípravu. Stačí zmiešať čerstvé jahody s cestom z múky, cukru a vajec. Po upečení vás poteší nielen lahodná chuť, ale aj nádherná vôňa, ktorá naplní vašu kuchyňu. Podávajte koláč teplý alebo vychladený, posypaný cukrom, a užívajte si chvíle so svojou rodinou a priateľmi. Tento dezert je ideálny na letné oslavy a pikniky!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (41 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Tag: občerstvenie, ovocie, varenie, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pre deti, slovenská, pečenie, múčniky, sladké, letné recepty, rezy s ovocím, bublaniny, jahody

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Jahodový koláč - rýchly a jednoduchý.

Pridať komentár