Panna cotta

Panna cotta
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Smetanový taliansky zákusok.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 ml šľahačková smotana
100 ml mlieko
2 plátky želatína
200 g cukor
1 ks vanilkový struk
na ozdobu mäta
ovocie na ozdobu

Postup varenia podľa receptu

V jednom hrnci, na miernom ohni si rozpustíme želatínu v mlieku, tak aby sa nám nevarilo. Do druhého si nalijeme šľahačku. Vedľa si otvoríme vanilkový struk, vnútro vyškrabeme a zmiešame s cukrom. Takto pridáme do kastrólika so šľahačkou a za stáleho šľahania privedieme k varu. Potom čo sme priviedli smotanu k varu, stiahneme teplotu a šľaháme do doby, kým smotana začne hustnúť.

K tomu pridáme želatínu a opäť prošľaháme. V túto chvíľu už nevaříme.

Hmotu takto vlejeme do vopred pripravených formičiek a dáme do chladničky na minimálne 3 hodiny.

Potom vyklopíme na tanier, zdobíme ovocím a snítkou mäty.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Panna cotta

Panna cotta je tradičný taliansky dezert, ktorý sa skladá z varenej smotany, cukru a želatíny. Jeho názov doslovne znamená "varená smotana". Tento jemný a krémový dezert sa často podáva s ovocnými omáčkami alebo karamelovou polevou, čo mu dodáva osviežujúcu chuť. Panna cotta je obľúbená pre svoju jednoduchú prípravu a variabilitu; možno ju ochutiť rôznymi prísadami, ako sú vanilka, káva alebo citrusy. Je ideálnym dezertom pre rôzne príležitosti, od rodinných osláv po romantické večere.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Dezerty, Taliansky, Cukrárenské výrobky, Ovocný
Štítky: dezert, Talianska kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Panna cotta.

Pridať komentár