Cesto na kysnuté koláče - bez kysnutia

Unikátny recept na kysnuté cesto, ktoré síce používa droždie, ale nevyžaduje kysnutie a môžete s ním okamžite pracovať. Perfektná voľba, keď nemáte čas a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
600 g hladkej múky
42 g čerstvého droždia (1 kocka)
125 g Hery alebo 2 dl oleja
2 lyžice cukru
1 vanilkový cukor
2 vajcia
1 prášok do pečiva
soľ
citrónová kôra
250 ml mlieka
Postup varenia podľa receptu
Do časti odmeraného vlahého mlieka rozdrobníme droždie a necháme vzniknúť kvásku.
Do zmesi prilievame zvyšné mlieko, pridáme ďalšie ingrediencie a vypracujeme cesto.
Z cesta môžeme okamžite pripraviť koláče, buchty a ďalšie pochúťky.
Nenechávame ich vykysnúť a okamžite ich vkladáme do trúby.
Trúbu predhrejeme na 170 °C a pečieme asi 20-25 minút, v závislosti od špecifikácií trúby.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cesto na kysnuté koláče - bez kysnutia
Cesto na kysnuté koláče bez kysnutia je skvelou alternatívou pre tých, ktorí chcú rýchlo pripraviť lahodné koláče. Toto cesto je jednoduché a rýchle na prípravu, pretože si nevyžaduje dlhé kysnutie. Stačí zmiešať základné ingrediencie, ako sú múka, cukor, mlieko, maslo a vajcia. Potom sa cesto ihneď môže spracovať a plniť rôznymi náplňami, či už ovocím, tvarohom alebo lekvárom. Výsledkom sú nadýchané koláče, ktoré potešia rodinu aj hostí. Vychutnajte si ich čerstvé s šálkou čaju či kávy!