Orechový piškót s jablkami

Maslo rozpustíme a zmiešame s múkou a cukrom, čím vytvoríme malé kusy. Jablká olúpeme a...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
3 vajcia
200 g hladkej múky
20 g kakaa
220 g krupicového cukru
citrónová kôra
1 kypriaci prášok
100 g vlašských orechov nasekaných na hrubo
5 lyžíc oleja
Jablková vrstva
4 jablká
cukor
škorica
citrónová šťava
Drobenka
100 g hladkej múky
100 g práškového cukru
60 g masla
Postup varenia podľa receptu
Maslo rozpustíme a zmiešame ho s múkou a cukrom, až sa vytvoria malé kúsky.
Jablká olúpeme, nahrubo nastrúhame a zbavíme šťavy. Pridáme cukor, škoricu a trochu citrónovej šťavy.
Najprv vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Žltky zmiešame s cukrom a olejom, potom pridáme múku, kakao a kypriaci prášok a všetko dôkladne premiešame. Nakoniec opatrne vmiešame sneh, orechy a nastrúhanú citrónovú kôru do pripravenej zmesi.
Nalijeme na vopred vymazaný a múkou posypaný plech, naň rozložíme jablkovú vrstvu, posypeme drobenkou a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme približne 30 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Orechový piškót s jablkami
Orechový piškót s jablkami je lahodný dezert, ktorý spája jemnosť piškótu s chrumkavými orechmi a sladkými jablkami. Tento koláč je ideálnou voľbou pre milovníkov sladkostí, ktorí ocenia nielen chuť, ale aj príjemnú vôňu pečených jabĺk a orechov. Príprava je jednoduchá a rýchla, čo z neho robí obľúbený recept pri rodinných oslavách či nedeľných popoludňajších stretnutiach. Kombinácia rôznych druhov orechov dodáva dezertu hĺbku chuti, zatiaľ čo jablká pridávajú sviežosť a šťavnatosť tak, aby si každý kúsok zaslúžil obdiv.