Dýňový koláč

Máte nejaký recept na ľahko pripraviteľný koláč, ktorý je zároveň vynikajúci a rýchly? Využite jesenné obdobie a skúste upiecť tekvicový koláč.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
150 g hladkej múky
90 g masla
1 čajová lyžička prášku do pečiva
1 štipka soli
3 polievkové lyžice studenej vody
Náplň
400 g tekvice
2 jablká
cukor (podľa chuti)
šťava z 1 citróna
kôra z 1 citróna
1 čajová lyžička škorice
Ďalej
50 g mandlí
tuk na vymazanie formy
hrubá múka na vysypanie formy
Postup varenia podľa receptu
Tekvicu a jablká zbavíme šupky, odstránime semienka a nakrájame ich na kusy.
Mierne zalejeme vodou, dusíme, podľa potreby pridáme cukor, citrónovú kôru a šťavu, škoricu a uvaríme do hustejšej konzistencie.
Z múky, masla, soli, prášku do pečiva a približne tromi lyžicami studenej vody pripravíme cesto.
Tukom vymastenú koláčovú formu posypeme múkou. Potom ju naplníme pripraveným cestom a pridáme tekvicovú kašu.
Povrch pokryjeme sparenými a olúpanými mandľami.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút. Či je koláč hotový, zistíme pomocou špajle, ktorú zapichneme do cesta; ak vyjde suchá, koláč je upečený.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dýňový koláč
Tekvicový koláč je tradičné sladké pečivo, ktoré sa často podáva na jeseň, najmä počas sviatku Ďakामीणia v USA. Tento lahodný dezert sa vyrába z tekvicového pyré, ktoré je ochutené korením, ako je škorica, zázvor a muškátový oriešok. Cesto býva krehké a lahodne sa rozplýva na jazyku. Tekvicový koláč je nielen chutný, ale aj výživný, obsahuje vlákninu a vitamíny. Je ideálnym zakončením rodinných osláv a na stole navodzuje hrejivú atmosféru jesenných dní.