Hrnková bublanina

Hrnková bublanina
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Rýchla a chutná bublanina, ktorú zvládne upiecť každý.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 šálky polohladká múka
1 šálka mlieko
1 šálka cukor kryštál
2 ks vajcia
1/2 šálky olej
1 ks vanilkový cukor
1 ks prášok do pečiva

Postup varenia podľa receptu

Do misy dáme múku, vajíčka, mlieko, cukor, vanilkový cukor, olej a prášok do pečiva. Všetko dobre premiešame.

Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalijeme naň cesto a pokladáme pripravným ovocím - čerešňami alebo jahodami. Potom vložíme do predhriatej rúry a pečieme dozlatista.

Upečenú hrnkovú bublaninu posypeme cukrom, nakrájame a môžeme podávať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Hrnková bublanina

Hrncová bublanina je obľúbený český dezert, ktorý patrí medzi najobľúbenejšie recepty na rýchle pečenie. Tento jednoduchý koláč sa skladá z cesta, ktoré sa pripravuje v hrncoch, čo uľahčuje prípravu a meranie ingrediencií. Základné cesto je možné obohatiť o rôzne druhy ovocia, ako sú čerešne, jahody alebo slivky, ktoré dodávajú bublanine sviežu chuť. Po upečení má bublanina krásne nadýchanú štruktúru a sladkú kôrku. Je ideálna ako sladký dezert k popoludňajšiemu čaju alebo ako rýchla pochúťka pre návštevy.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Štítky: Česká kuchyňa, dezert, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Hrnková bublanina.

Pridať komentár