Hrnková bublanina
![Hrnková bublanina](/i/sk/hrnkova-bublanina.jpg)
Rýchla a chutná bublanina, ktorú zvládne upiecť každý.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 šálky polohladká múka
1 šálka mlieko
1 šálka cukor kryštál
2 ks vajcia
1/2 šálky olej
1 ks vanilkový cukor
1 ks prášok do pečiva
Postup varenia podľa receptu
Do misy dáme múku, vajíčka, mlieko, cukor, vanilkový cukor, olej a prášok do pečiva. Všetko dobre premiešame.
Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalijeme naň cesto a pokladáme pripravným ovocím - čerešňami alebo jahodami. Potom vložíme do predhriatej rúry a pečieme dozlatista.
Upečenú hrnkovú bublaninu posypeme cukrom, nakrájame a môžeme podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hrnková bublanina
Hrncová bublanina je obľúbený český dezert, ktorý patrí medzi najobľúbenejšie recepty na rýchle pečenie. Tento jednoduchý koláč sa skladá z cesta, ktoré sa pripravuje v hrncoch, čo uľahčuje prípravu a meranie ingrediencií. Základné cesto je možné obohatiť o rôzne druhy ovocia, ako sú čerešne, jahody alebo slivky, ktoré dodávajú bublanine sviežu chuť. Po upečení má bublanina krásne nadýchanú štruktúru a sladkú kôrku. Je ideálna ako sladký dezert k popoludňajšiemu čaju alebo ako rýchla pochúťka pre návštevy.