Sviatočná bábovka

Oddelíme žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s cukrom, maslom, vanilkovým cukrom a soľou, a následne pridáme múku s…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 vajcia
180 g cukru
190 g masla alebo Hery
1 vanilka
250 g polohrubé múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva
štipka soli
citrónová kôra
Postup varenia podľa receptu
Oddelíme vaječné žĺtky od bielkov, ktoré potom vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky utřeme s cukrom, maslom, vanilkovým cukrom a soľou, potom pridáme múku s práškom do pečiva a opatrne vmiešame sneh.
Malé množstvo cesta si oddelíme a obarvíme kakaom.
Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vymastili a posypali.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Sviatočná bábovka
Slávnostná bábovka je tradičný český dezert, ktorý sa často pečie pri rôznych slávnostných príležitostiach. Jej nadýchaná textura a lahodná chuť z nej robia obľúbenú súčasť rodinných osláv a sviatkov. Bábovka sa obvykle pripravuje z vmiešaného cesta, ktoré obsahuje múku, cukor, vajcia a maslo, často doplnené o kakao alebo ovocie. Pred podávaním sa posypáva cukrom a môže sa podávať so šľahačkou alebo zmrzlinou. Jej vôňa sa rozprestiera po celom dome a navodzuje príjemnú atmosféru rodinnej tepla a pohody.