Sviatočná bábovka

Sviatočná bábovka
Doba prípravy: 45 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Oddelíme žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s cukrom, maslom, vanilkovým cukrom a soľou, a následne pridáme múku s…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 vajcia
180 g cukru
190 g masla alebo Hery
1 vanilka
250 g polohrubé múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva
štipka soli
citrónová kôra

Postup varenia podľa receptu

Oddelíme vaječné žĺtky od bielkov, ktoré potom vyšľaháme na tuhý sneh.

Žĺtky utřeme s cukrom, maslom, vanilkovým cukrom a soľou, potom pridáme múku s práškom do pečiva a opatrne vmiešame sneh.

Malé množstvo cesta si oddelíme a obarvíme kakaom.

Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vymastili a posypali.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Sviatočná bábovka

Slávnostná bábovka je tradičný český dezert, ktorý sa často pečie pri rôznych slávnostných príležitostiach. Jej nadýchaná textura a lahodná chuť z nej robia obľúbenú súčasť rodinných osláv a sviatkov. Bábovka sa obvykle pripravuje z vmiešaného cesta, ktoré obsahuje múku, cukor, vajcia a maslo, často doplnené o kakao alebo ovocie. Pred podávaním sa posypáva cukrom a môže sa podávať so šľahačkou alebo zmrzlinou. Jej vôňa sa rozprestiera po celom dome a navodzuje príjemnú atmosféru rodinnej tepla a pohody.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (28 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Tag: občerstvenie, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, lacné, česká, ľahký, pečenie, múčniky, sladké, bábovky, raňajky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Sviatočná bábovka.

Pridať komentár