Letný koláč s jahodovým tvarohom

Jednoduchý recept ideálny aj pre začiatočníkov, ktorý ukazuje, ako jednoducho a rýchlo vytvoriť lahodný dezert s akýmkoľvek sezónnym alebo konzervovaným ovocím. Ak by sme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Korpus
2 vajcia
1/2 hrnčeka cukru
1 vanilkový cukor
1 citrón (kôra)
1/2 hrnčeka oleja
1/4 hrnčeka mlieka
1 hrnček polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
Krém
1 tvaroh vo vaničke
1 vanilkový cukor
1 lyžica práškového cukru
2 lyžice jahodovej marmelády
Ďalej
čerstvé jahody
1 balíček tortového želé Dr. Oetker
tuk na vymazanie formy
múka na vymazanie formy
Postup varenia podľa receptu
Oddelíme žĺtky od bielkov. Z citróna nastrúhame kôru. K žĺtkom pridáme cukor, vanilínový cukor a citrónovú kôru, všetko premiešame. Potom pridáme olej a mlieko a nakoniec do zmesi vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Všetko dôkladne vymiešame metličkou, aby sa zmes stala hladkou.
Bielky vyšľaháme na pevný sneh a jemne ich zapracujeme do cesta.
V kulatej forme o priemere 26 cm potrieme vnútro tukom a posypeme múkou. Cesto nalijeme do formy, uhladíme ho a vložíme do rúry predhriatej na 170 °C. Pečieme po dobu 20 až 30 minút.
V miske zmiešame tvaroh, vanilínový cukor, práškový cukor a marmeládu, až získame hladkú zmes.
Na upečený a vychladnutý korpus nanesieme jahodový tvaroh. Na koláč rozmiestnime jahody a opatrne zalijeme vychladeným tortovým želé, ktoré sme pripravili podľa pokynov na obale.
Necháme želé stuhnúť v chladničke, až potom ho vyberieme z formy.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Letný koláč s jahodovým tvarohom
Letný koláč s jahodovým tvarohom je osviežujúci a lahodný dezert, ideálny pre teplé slnečné dni. Krehké cesto sa dokonale dopĺňa s jemným jahodovým tvarohom, ktorý je sladký a zároveň ľahký. Ozdobený čerstvými jahodami a mätou, tento koláč prináša nielen skvelú chuť, ale aj nádherný vzhľad. Je to skvelá voľba pre rodinné oslavy alebo príjemné popoludňajšie návštevy s priateľmi. Pochutnajte si na tomto letnom potešení a osviežte svoje chuťové poháriky v teplých mesiacoch.