Máslové - škoricové slimáky s pomocou varného mixéru

Dezert trochu pripomína naše české buchtičky so šodó. Šneci sú mäkkí, sladkí a voňajú po korení, ktoré je použité. Zároveň sú…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Štartér kaše
80 g mlieka
80 g vody
30 g hladkej múky
Cesto
90 g masla (alebo napoly s Herou)
170 g mlieka
2 vajcia
10 g sušeného droždia (alebo 22 g čerstvého)
500 g hladkej múky
30 g sušeného mlieka
1/2-1 čajová lyžička soli
Náplň
250 g cukru
2 čajové lyžičky mletej škorice
1 čajová lyžička mletého kardamónu
1 čajová lyžička mletého klinčeka
150 g masla
Omáčka
120 g práškového cukru
60 g čerstvého syra (Lučina, Philadelphia)
60 g masla
1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
20 g mlieka
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
Ďalej
múka a tuk na prípravu formy
Postup varenia podľa receptu
Pripravujeme suroviny na štartovaciu kašu tak, že ich necháme variť 3 minúty na 80 °C pri rýchlosti 3. Potom to necháme odpočinúť a vychladnúť približne 10 minút.
Do mixéra dáme mlieko, vajcia, maslo a droždie a mixujeme 20 sekúnd na rýchlosti 4. Potom pridáme ostatné suroviny na cesto a necháme spracovávať 3–4 minúty na programe Cesto. Cesto by malo byť pružné, hladké a mierne lepkavé. Ak je potrebné, prisypeme jednu až dve polievkové lyžice hladkej múky. Necháme kysnúť približne 45 minút v mise. Cesto sa dá tiež pripraviť večer predtým a nechať kysnúť v chladničke (alebo na balkóne) a ráno upiecť čerstvé.
Náplň si medzitým pripravíme tak, že všetky suroviny dáme do mixéra a spracujeme na jemnú pastu pri rýchlosti 4 počas 30 sekúnd.
Vy kysnuté cesto položíme na pracovnú plochu poprášenú olejom. Z neho ľahko vyvaľkáme plát o hrúbke približne 1 cm a rozmeroch 50 × 30 cm. Následne ho potrieme pripravenej pastou a z dlhšej strany ho stočíme do rolády. Z tejto rolády odkrájame jednotlivé kusy (najlepšie sa to robí pomocou neprefumovanej zubnej nite) a umiestníme ich na plech, ktorý sme vymazali tukom a vysypali múkou. Medzi kusmi nechávame medzeru, pretože veľa nakynú. Necháme ich kysnúť, kým sa objem rolí nezväčší na dvojnásobok.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C počas 20 minút.
Omáčku pripravíme tak, že všetky potrebné ingrediencie zmiešame na vysoké otáčky počas 30 sekúnd. V závislosti od druhu syra nemusí mať úplne jemnú konzistenciu, ale na chuti to nijako neubíra.
Servírujeme teplé, zalité vanilkovou omáčkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Máslové - škoricové slimáky s pomocou varného mixéru
Maslovo-škoricové slimáky sú lahodným pečivom, ktoré si zamilujete. Cesto je vláčne a voňavé, vďaka maslu a škorici, ktoré mu dodávajú neodolatelnú chuť. Pri ich príprave vám pomôže varný mixér, ktorý uľahčí miešanie a hnetenie cesta. Po upečení sa slimáky jednoducho rozplývajú na jazyku a ideálne sa hodia k popoludňajšej káve alebo čaju. Pripravte si túto delikatesu a užite si sladký zážitok s rodinou a priateľmi!