Vafle

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vajcami do peny. Potom postupne pridáme mlieko, vodu, múku, soľ a prášok do pečiva. Nakoniec vmiešame citrónovú kôru.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
125 g Hery
100 g cukru
1 vanilkový cukor
2 vajcia
250 g polohrubej múky
100 ml mlieka
100 ml vody
1/2 prášku do pečiva
citrónová kôra
štipka soli
Postup varenia podľa receptu
Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom a vajcami do penovej konzistencie. Následne pridávame striedavo mlieko, vodu, múku, soľ a prášok do pečiva. Na záver ochutíme citrónovou kôrou.
Vafle pripravujeme vo waflovači, potom ich natrieme marmeládou a ozdobíme šľahačkou a polevou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vafle
Vafle sú obľúbeným dezertom, ktorý pochádza z Belgicka. Tieto chutné pečené pochúťky majú charakteristickú štruktúru s rôznymi tvarmi a vzormi. Vafle sa často podávajú s javorovým sirupom, ovocím, šľahačkou alebo čokoládou. Mnoho ľudí ich miluje ako raňajky alebo desiatu. Existujú aj slané varianty, ktoré sa pripravujú s rôznymi ingredienciami, ako je syr alebo bylinky. Vafle sú univerzálne jedlo, ktoré si môžete upraviť podľa svojej chuti.