Bielková poleva na perníčky

Ak máte radi vianočné perníky, ale zdobenie polevou vám nejde, tento rok to bude inak. Pripravili sme pre vás recept na skvelú bielkovú polevu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 bielok
10 lyžíc práškového cukru (mierne nahŕňaných)
1 lyžička citrónovej šťavy
1 lyžička zemiakového škrobu
Postup varenia podľa receptu
Bielok dáme do misky a odstránime z neho "pútka". Preosievame cukor cez veľmi jemné sitko, pridáme citrón a šľaháme na najvyššej rýchlosti, kým bielok nezhustne.
Do zmesi potom preosievame škrob a miešame, až získame pevnú hmotu. Ak máme väčší bielok, pridáme cukor, a ak je zmes príliš hustá, môžeme pridať citrón. Ideálna poleva by na metlách šľahača mala zostať v špičkách a nemala by stekať.
Na dekoráciu je najlepšie používať igelitové vrecká. Aby sme si uľahčili plnenie polevy, môžeme sáčok postaviť do vyššej misky a pohodlne ho naplniť. Ak chceme polevu obarviť, stačí pridať farbu do sáčku s polevou, sáček zavrieť a rukami premiešať.
Začneme zdobenie tým, že u sáčku šikmo odstřihneme roh. Pri vyfarbovaní väčších plôch najprv nakreslíme obrys, počkáme, kým trochu zaschne, a potom vyplníme vnútro.
Ak nevyužijeme polevu, uložíme ju zase do sáčku, vrátime do väčšej nádoby a schováme na chladnom mieste.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bielková poleva na perníčky
Bielková poleva na perníčky je obľúbenou dekoráciou pre vianočné perníčky. Vytvára sa z bielkov a cukru, čo zaisťuje pevnosť a krásny lesk. Táto poleva sa ľahko nanáša pomocou zdobiaceho sáčku, čo umožňuje vytvárať rôzne vzory a detailné dekorácie. Vďaka svojmu rýchlemu tuhnutiu je ideálna pre tradičné cukrárske umenie. Poleva nielenže skvele vyzerá, ale aj dodáva perníčkom sladký chuťový zážitok. Mnoho rodín ju používa ako zábavnú aktivitu pri pečení počas vianočných sviatkov.