Cuketová bábovka

Bábovku má rád takmer každý, avšak cuketa nie je tak obľúbená. Napriek tomu aj ten, kto ju má najmenej v obľube, ju ľahko neodmietne a ani si jej možno nevšimne, ak je súčasťou…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g polohrubé múky
200 g práškového cukru
200 g nastrúhanej cukety
2-3 vajcia
0,5 prášku do pečiva
1,5-2 dcl mlieka
6 lyžíc oleja
2 lyžice kakaa
Postup varenia podľa receptu
Cuketu vyčistíme od semienok a nastrúhame na jemno.
Spojíme všetky suché ingrediencie. Potom pridáme zvyšné suroviny, okrem kakaa, dobre premiešame a rozdelíme na svetlú časť a tmavú, do ktorej pridáme kakao.
Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme pomaly pri teplote okolo 160 °C približne 45 minút.
Na zistenie, ako moc je pokrm prepečený, použijeme špajdlu; po vytiahnutí by mala byť suchá. Potom necháme vychladnúť, obrátime a servírujeme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cuketová bábovka
Cuketová bábovka je lahodný pokrm, ktorý využíva čerstvú cuketu na vytvorenie jemného a vláčneho cesta. Je ideálna ako sladká desiata či dezert, nech sa podáva teplá alebo studená. Cuketa dodáva bábovke nielen jemnú chuť, ale aj vlhkosť a zdravé živiny. Bábovka sa často dopĺňa o orechy, čokoládu alebo škoricu, čo jej dodáva zaujímavé variácie. Tento recept je obľúbený medzi milovníkmi zdravého pečenia a je skvelou voľbou na využitie sezónnej úrody cukiet.