Celozrnné tekvicové muffiny s orechmi a čokoládou

Nastrúhajte tekvicu na jemno do väčšej misy. Potom do nej pridajte vajíčka, med a mlieko. Všetko dôkladne premiešajte a nakoniec prisypte múku zmiešanú s kypřiacim práškom a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g tekvice hokkaido
150 ml mlieka
2 vajcia
3 vrchovaté lyžice medu
170 g celozrnnej pšeničnej múky
1 prášok do pečiva
2 lyžice olivového oleja
50 g horkej čokolády
50 g vlašských orechov
Postup varenia podľa receptu
Nastrúhajte tekvicu na jemno do väčšej misy. Primiešajte k nej vajíčka, med a mlieko. Všetko dôkladne premiešajte a potom pridajte múku zmiešanú s kypriacim práškom a olej. Orechy a čokoládu nasekajte na malé kúsky a vmiešajte ich do cesta.
Muffinové formičky vyložte papierovými košíčkami (ja zvyčajne používam dva) a naplňte ich cestom. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 15-20 minút (skontrolujte špajdľou). Pred servírovaním posypte muffiny jemne práškovým cukrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Celozrnné tekvicové muffiny s orechmi a čokoládou
Celozrnné tekvicové muffiny s orechmi a čokoládou sú lahodným a zdravým jedlom, ideálnym na raňajky alebo ako desiata. Tekvicové pyré dodáva muffinám vlhkosť a jemnú chuť, zatiaľ čo celozrnná múka zabezpečuje vysoký obsah vlákniny. Orechy pridávajú chrumkavosť a čokoláda lahodnú sladkosť, čo z týchto muffinov robí skvelú voľbu pre milovníkov dezertov, ktorí chcú jesť zdravo. Tieto muffiny sú výborným spôsobom, ako si vychutnať jesenné chute a súčasne si dopriať niečo výživné.