Čokoládová poleva (krém)

Príprava čokoládovej polevy alebo čokoládového krému nikdy nebola jednoduchšia. S týmto receptom ich môžete pripraviť do dokonalosti. Má bohatú…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 smotana na šľahanie (min 31%)
1 čokoláda na varenie
Postup varenia podľa receptu
V hrnci nahrejeme smotanu, ale nesmieme ju variť, a potom do nej pridáme nalámanú čokoládu. Dôkladne premiešame, aby sa všetko dobre spojilo.
Čokoláda je veľmi tekutá, preto ju necháme vychladnúť. Akonáhle bude chladnejšia, stane sa tuhšou.
Ak ju chceme použiť ako polevu, aplikujeme ju po vychladnutí.
Po vychladnutí šľaháme zmes ručným šľahačom približne 5 minút. Následne ju necháme chladnúť ešte niekoľko hodín, ideálne cez noc. Potom krémom potrieme korpus alebo použijeme zdobiacu trubičku na dekoráciu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čokoládová poleva (krém)
Čokoládová poleva, známa tiež ako čokoládový krém, je obľúbeným doplnkom mnohých dezertov. Jej lahodná chuť obohacuje koláče, muffiny a cupcaky. Poleva môže byť pripravená z mliečnej, horkej alebo bielej čokolády a často obsahuje maslo alebo smotanu na dosiahnutie hladkej konzistencie. Čokoládová poleva sa ľahko aplikuje a po vychladnutí tvrdne, čo dodáva dezertom krásny vzhľad a bohatú chuť. Je to ideálna voľba pre oslavné príležitosti, ako sú narodeniny alebo svadby.