Tvarohový koláč s ostružinami

Koláč z ostružin je vďaka tvarohu v ceste skvele mokrý a jemný. Ak pred jeho umiestnením na cesto ostružiny potrieme múkou alebo ich obalíme...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
125 g zmäknutého masla
125 g cukru
2 vajcia
250 g mäkkého tvarohu
1 balíček vanilkového cukru
3 polievkové lyžice vlažného mlieka
citronová kôra z 1/2 citróna
170 g polohrubej múky
1/2 balíčka kypriaceho prášku
150 g ostružín (môžu byť aj mrazené)
Postup varenia podľa receptu
Maslo zmiešame s cukrom a postupne do zmesi vmiešame žĺtky, jeden po druhom.
Do zmesi vložíme tvaroh, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a mlieko, a potom starostlivo premiešame.
V inej miske zmiešame presiatu múku s práškom do pečiva, pridáme ju k predchádzajúcej zmesi a dôkladne premiešame.
Z bielkov ušľaháme pevný sneh a opatrne ho zapracujeme do cesta.
Cesto dáme do formy o priemere 23 cm, ktorú sme potreli maslom a vysypali strúhankou. Na cesto rozložíme maliny, ktoré sme posypali malým množstvom múky, aby sa pri pečení nespadli dole.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.
Na vychladnutý koláč nasypeme práškový cukor.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Tvarohový koláč s ostružinami
Tvarohový koláč s černicami je lahodný dezert, ktorý spája jemnosť tvarohu s osviežujúcou chuťou černíc. Cesto, často pripravené z krehkej alebo piškótovej bázy, je plnené krémovou tvarohovou zmesou, do ktorej sa pridávajú čerstvé alebo mrazené černice. Tieto bobuľe dodávajú koláču príjemnú kyslosť a krásnu farbu. Podávaný chladený, je ideálnym dezertom pre letné dni, ale jeho chuť poteší počas celého roka. Tvarohový koláč s černicami je skvelou voľbou pre rodinné oslavy alebo posedenia s priateľmi.