Melónová granita

Ak nemáme cukrový sirup, môžeme si ho ľahko pripraviť tak, že krátko povaríme rovnaké pomery vody a cukru a potom necháme vychladnúť. Môžeme tiež pripraviť väčšie množstvo sirupu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g dužiny vodného melónu
15-20 g cukrového sirupu (podľa chuti)
citrónová šťava (podľa chuti)
Postup varenia podľa receptu
Ak nemáme cukrový sirup, môžeme si ho vyrobiť tak, že zmiešame rovnaké množstvo vody a cukru a krátko ich povaríme, potom necháme vychladnúť. Môžeme pripraviť väčšie množstvo, napríklad z 300 ml vody a 300 g cukru, čo nám zabezpečí, že syrup budeme mať v chladničke vždy k dispozícii. Môžeme s ním sladiť aj studené nápoje.
Dužinu vodného melóna nakrájame na malé kúsky a ak máme melón s jadierkami, tak ich vyberieme.
Rozmixujeme, môžeme použiť sekáčik na potraviny. Pridáme cukrový sirup a trochu citrónovej šťavy podľa chuti. Niektoré melóny sú sladšie, iné menej.
Rozmixovaný melón preložíme do plytkej nádoby s viečkom a uložíme do mrazničky. Je odporúčané mraziť v tenšej vrstve. Každých 45 minút zmes premiešame a znovu dáme do mrazničky. Na začiatku stačí lyžica, ale neskôr používame vidličku. Snažíme sa ponechať ľadové kryštály hrubšie a nerozmiešať ich úplne na jemno. Celková doba prípravy trvá približne 4,5 až 5 hodín.
Granitu servírujeme v malom hrnčeku, je to skvelé osvieženie na leto.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Melónová granita
Melónová granita je osviežujúca letná pochúťka, ktorá dokonale vyniká vďaka svojej ľahkej a ľadovej textúre. Pripravuje sa z čerstvého melónu, ktorý sa mixuje a potom mrazí, čo vytvára jemné kryštáliky ľadu. Táto tradičná talianska špecialita sa často servíruje ako dezert alebo osviežujúci nápoj, ideálny k horúcim letným dňom. Melónová granita je nielen chutná, ale aj zdravá, obsahuje vitamíny a minerály. S trochou mäty alebo limetky získate ešte zaujímavejší chuťový zážitok.