Jablkové rožky pečené v limonáde

Cesto, ktoré sme vybalili a rozložili, rozrežeme na 12 trojuholníkov. Jablko olúpeme a nakrájame na 12 klinčekov. Na každý trojuholník cesta umiestnime jeden...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 balenie vyvaľkaného lístkového cesta (275 g)
1 veľké jablko
škorica
1 plátok masla
1 sáčok vanilkového cukru (10 g)
1 plechovka limonády Sprite (330 ml)
Postup varenia podľa receptu
Rozvaľkané cesto rozdelíme na 12 trojuholníkov. Jablko najprv olúpeme a potom nakrájame na 12 mesiačikov. Na každý trojuholník cesta položíme jeden jablkový klinček a jemne posypeme škoricou. Nakoniec každý kus cesta zabalíme do tvaru rohlíčka.
Rohlíčky uložíme do zapekacej misky tesne vedľa seba. Rozpustíme maslo a vmiešame doň vanilkový cukor. Opatreným maslom potrieme rohlíčky. Potom všetko zalijeme celou plechovkou limonády tak, aby boli rohlíčky aspoň z polovice ponorené. Dáme do rúry predhriatej na 200°C a pečieme zhruba 30 minút, kým nezačne povrch rohlíčkov zlatiť a limonáda sa takmer nevypeče, v miske zostane len trocha chutného sirupu. Rohlíčky potom majú chrumkavú vrstvu a vo vnútri sú vláčne a šťavnaté, môžeme ich podať ešte teplé s kopčekom šľahačky, rovnako tak chutia aj vychladené.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jablkové rožky pečené v limonáde
Jablkové rohlíčky pečené v limonáde sú lahodným a originálnym dezertom, ktorý spája sladkosť jabĺk s jedinečnou chuťou perlivej nápoj. Cesto, obohatené o kúsky jabĺk, sa pečie v osviežujúcej limonáde, ktorá dodáva pečivu zvláštnu šťavnatosť a jemnosť. Tento recept je ideálny pre rodinné oslavy alebo ako sladké pohostenie pre priateľov. Rohlíčky sú nielen chutné, ale aj vizuálne príťažlivé, čo z nich robí dokonalú bodku za každým jedlom. Vyskúšajte ich a potešte svojich blízkych!