Hruškový dezert

Hrušky rozkrájame na polovice, odstránime jadřinec a ošúpeme ich. Do väčšieho hrnca nalejeme mušt a víno, pridáme med a korenie a všetko privedieme k varu. Keď to začne variť…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 pevné hrušky
0,5 dcl jablkového muštu
0,5 dcl bieleho vína
3 lyžičky medu
kúsok celej škorice
1 hviezdička badyánu
asi 8 klinčekov
2-3 lyžice rumu
1/2 l mlieka
1 sáčok čokoládového pudingu
2 lyžice cukru
šľahačka
Postup varenia podľa receptu
Hrušky pozdĺžne rozpůlíme, odstránime jadierko a olúpeme ich. Do širšieho hrnca nalejeme mušt a víno, pridáme med a korenie, a všetko privedieme k varu.
Do vrúcneho nálevu vložíme polovice hrušiek a pod pokrievkou varíme, kým nedosiahnu požadovanú mäkkosť. Počas varenia hrušky raz otočíme (ja som ich varila zhruba 4 minúty). Keď sú hotové, necháme ich vychladnúť. Zbytok vývaru, ktorý zostal po hruškách, si uchováme.
Uvarte puding z mlieka, pudingového prášku a cukru. Hrušky umiestnite na taniere a zalejte ich hotovým pudingom. Dezert nechajte dôkladne vychladnúť.
Pred servírovaním odstránime korenie zo zvyšného hruškového vývaru, pridáme lyžičku cukru a 2-3 polievkové lyžice rumu. Potom znovu privedieme k varu a varením zredukujeme tekutinu, aby mala konzistenciu medu.
Na dezert dáme šľahačku a celú pochúťku pokvapkáme pripraveným rumovým sirupom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hruškový dezert
Hruškový dezert je lahodný a osviežujúci pokrm, ktorý poteší všetkých milovníkov ovocia. Hlavnými ingredienciami sú zrelé hrušky, ktoré dodávajú dezertu jemnú sladkosť a šťavnatosť. Tento dezert môže byť pripravený v rôznych formách, od pečených hrušiek s orechmi a karamelovou omáčkou, až po lahodné hruškové pyré alebo sorbet.
Skvele sa hodí ako zdravá sladkosť k popoludňajšej káve alebo ako elegantné zakončenie slávnostného obeda.