Dýňový cheesecake

Najprv zohrejeme trúbu na 180 °C. Potom zmiešame rozdrvené perníčky a sušienky s roztopeným maslom, cukrom a štvrtinou čajovej lyžičky zázvoru. Tento mix vtlačíme do tortovej formy...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
130 g perníkov
100 g bebe sušienok
1/3 hrnku cukru
1/4 čajovej lyžičky mletého zázvoru
8 polievkových lyžíc masla rozpusteného
680 g tučného tvarohu
3 vajcia
1 hrnček hnedého cukru
1 hrnček tekvicového pyré
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
1 čajová lyžička mletej škorice
1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru
1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
1/4 čajovej lyžičky nastrúhaného muškátového orieška
Postup varenia podľa receptu
Rúru predhrejeme na 180°C. Rozmixované perníky a sušienky zmiešame s roztopeným maslom, cukrom a štvrtinou čajovej lyžičky zázvoru. Zmes rovnomerne natlačíme do tortovej formy o priemere 20 cm, pokryjeme nielen dno, ale aj strany. Pečieme v predhriatej rúre asi 5 minút a potom necháme vychladnúť.
V kuchynskom robote alebo pomocou ručného mixéra vyšľaháme tvaroh do hladkej konzistencie. Potom postupne pridávame cukor, pyré, vanilku a korenie. Zmes prelievame na vychladnutý korpus a pečieme pri teplote 180°C približne 60 až 70 minút.
Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom dáme do chladničky, najlepšie na celú noc. Podávame chillované a preliate karamelovým sirupom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dýňový cheesecake
Tekvicový cheesecake je lahodný dezert, ktorý kombinuje jemnú chuť tekvice so krémovosťou syra. Tento dezert je obľúbený najmä na jeseň, keď sú tekvice v sezóne. Základ cheesecake je zvyčajne z rozdrvených sušienok, ktoré mu dodávajú chrumkavú textúru. Tekvicové pyré sa mieša s krémovým syrom, cukrom a korením, ako je škorica a muškátový oriešok, čo vytvára jedinečnú a osviežujúcu chuť. Tekvicový cheesecake je nielen vynikajúci na chuť, ale aj vizuálne atraktívny, ideálny ako dezert pre slávnostné príležitosti.