Mramorová bábovka

Mramorová bábovka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

V danom poradí vložíme ingrediencie do nádoby DP a nastavíme program na múčnik (u Moulinex je to číslo 10). Hnetenie necháme prebiehať približne 10 minút. Potom pekáreň zastavíme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 ml mlieka
175 ml oleja
2 celé vajcia
1 lyžica citrónovej šťavy
1 vanilkový cukor
150 g cukru kryštál
450 g polohrubej múky
1 kypriaci prášok

Postup varenia podľa receptu

Najprv vkladáme ingrediencie do nádoby DP a nastavíme program na múčnik (u Moulinex je to číslo 10) a potom necháme hnetiť približne 10 minút.

Potom zastavíme pekáreň, vyberieme háky a pomocou naberačky vezmeme trochu cesta do misky, ktoré premiešame s približne 10 lyžicami mlieka a kakaom.

Následne zmes nalejeme späť do pekárne a pomocou špajdle premiešame. Potom nastavíme program na pečenie približne na 1 hodinu a 10 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Mramorová bábovka

Mramorová bábovka je tradičný český zákusok, ktorý spája jemné cesto s kakaovými pruhmi, čo vytvára nádherný mramorový efekt. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, ideálna na nedeľné popoludnie alebo ako sladká bodka po výbornom jedle. Bábovka je mäkká a nadýchaná, s lahodnou chuťou, ktorá poteší celé rodiny. Často sa podáva s šálkou kávy alebo čaju a je obľúbenou súčasťou českých osláv a slávností.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Tag: ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, múčniky, sladké, bábovky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Mramorová bábovka.

Pridať komentár