Mramorová bábovka

V danom poradí vložíme ingrediencie do nádoby DP a nastavíme program na múčnik (u Moulinex je to číslo 10). Hnetenie necháme prebiehať približne 10 minút. Potom pekáreň zastavíme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 ml mlieka
175 ml oleja
2 celé vajcia
1 lyžica citrónovej šťavy
1 vanilkový cukor
150 g cukru kryštál
450 g polohrubej múky
1 kypriaci prášok
Postup varenia podľa receptu
Najprv vkladáme ingrediencie do nádoby DP a nastavíme program na múčnik (u Moulinex je to číslo 10) a potom necháme hnetiť približne 10 minút.
Potom zastavíme pekáreň, vyberieme háky a pomocou naberačky vezmeme trochu cesta do misky, ktoré premiešame s približne 10 lyžicami mlieka a kakaom.
Následne zmes nalejeme späť do pekárne a pomocou špajdle premiešame. Potom nastavíme program na pečenie približne na 1 hodinu a 10 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Mramorová bábovka
Mramorová bábovka je tradičný český zákusok, ktorý spája jemné cesto s kakaovými pruhmi, čo vytvára nádherný mramorový efekt. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, ideálna na nedeľné popoludnie alebo ako sladká bodka po výbornom jedle. Bábovka je mäkká a nadýchaná, s lahodnou chuťou, ktorá poteší celé rodiny. Často sa podáva s šálkou kávy alebo čaju a je obľúbenou súčasťou českých osláv a slávností.