Banánové plátky s tvarohovým krémom

Jednoduché rezne s prekvapením pod vrstvou tvarohového šľahačka. Tieto dezerty s ovocím sú okorenené pikantnou marmeládou a osviežujúcou vrstvou…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
5 vajec
250 g polohrubej múky
220 g kryštálového cukru
120 ml oleja
2 lyžice kakaa
1 vanilkový cukor
1/2 prášku do pečiva
Krém
500 g tvarohu
4 lyžice kryštálového cukru
1 smotana na šľahanie
5 banánov
lekvár
čokoládová poleva (čokoláda na varenie + Omega)
tuk na vymastenie plechu
múka na vysypanie plechu
Postup varenia podľa receptu
Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech potrieme tukom a posypeme múkou.
Vajcia, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Potom primiešame olej, múku, prášok do pečiva a kakao.
Nalijeme na vopred pripravený plech a pečieme pri 180 °C približne 20 minút.
Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku. Tvaroh zmiešame s cukrom (4 lyžice) a potom do neho opatrne vmiešame ušľahanú smotanu.
Na korpus nanesieme marmeládu a polovicu krému. Posypeme kolieskami banánu a na ne rovnomerne rozotrieme zvyšok krému.
Polijeme čokoládovou polevou a uložíme do chladničky, aby to trochu odležalo.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Banánové plátky s tvarohovým krémom
Banánové rezy s tvarohovým krémom sú lahodným zákuskom, ktorý poteší všetkých milovníkov sladkého. Tento dezert kombinuje jemnú chuť banánov s krémovou textúrou tvarohu, čo vytvára skvelý kontrast. Pevný korpus z piškótov dodáva zákusku štruktúru, zatiaľ čo tvarohový krém sa rozplýva na jazyku. Je to ideálna voľba pre rodinné oslavy alebo sladké chvíle v kruhu priateľov. Navyše je príprava jednoduchá a rýchla, čo znamená, že si ho môže vychutnať každý, aj tí, ktorí nemajú príliš skúseností s pečením.