Ananásový pudingový koláč

Ananásový pudingový koláč
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 1

Skvelý recept, ak potrebujete využiť veľa čerstvého ananásu. Túto pochúťku si však môžete urobiť aj s ananásom z kompótu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Cesto
2 šálky polohrubej múky
1 šálka práškového cukru
1 prášok do pečiva
2 lyžice kakaa
4 vajcia
1 šálka vlažnej vody
3/4 šálky oleja
Náplň
3 vanilkové pudingy
1,25 l mlieka
práškový cukor (podľa chuti)
250 g masla
Poleva
3 vanilkové pudingy
1,25 l ananásovej šťavy
Ďalej
2 veľké ananásové kompóty (alebo 2 čerstvé ananásy)
pikantná zaváranina (nemusí byť)
tuk na vymazanie plechu
hrubá múka na vysypanie plechu

Postup varenia podľa receptu

Dva čerstvé ananásy nakrájame na kúsky a uvaríme ich s vodou a cukrom. Tak vytvoríme rýchly kompót.

Všetky ingrediencie na cesto spojíme a upečieme na pripravenom plechu v predhriatej rúre. Celý proces zaberie približne 15 minút.

Medzitým pripravíme pudingy s mliekom a cukrom podľa pokynov na obale.

Až puding zložíme z ohňa, premiešame do neho maslo a kúsky odkvapkaného ananásu. Pripravený puding potom zakryjeme potravinovou fóliou alebo sáčkom, aby sa na ňom nevytvoril škralúp.

Puding uvaríme s prebytkovou ananásovou šťavou z kompótu, a ak jej je nedostatok, pridáme vodu. Môžeme tiež osladit cukrom alebo pridať citrónovú šťavu. Necháme ho mierne vychladnúť a občas premixujeme, aby sa netvoril škralúp.

Na studený korpus môžeme podľa potreby naniesť zaváraninu. Potom naň natrieme puding s ananásom.

Puding uhladíme nožom a na jeho povrch rovnomerne nalejeme teplú polevu pripravenú podľa pokynov na obale pudingu.

Po vychladnutí krájame nožnicami, ktoré sme namočili do horúcej vody.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Ananásový pudingový koláč

Ananasový pudingový koláč je lahodný dezert, ktorý spája jemnosť pudingu a osviežujúcu chuť ananásu. Tento koláč je ideálnou voľbou pre letné dni, keď je potrebné niečo svieže a sladké. Príprava je jednoduchá – stačí zmiešať puding s kúskami ananásu a naliať do pripraveného korpusového základu. Po vychladnutí sa puding krásne stuhne a vytvorí lahodný krémový efekt. Podávajte ho so šľahačkou alebo ovocím a užite si jeho sladkú chuť!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (37 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrárenské výrobky
Tag: varenie, sviatočné / nedeľné, bežný deň, česká, pečenie, múčniky, rezy, sladké, náročné, náročný, detská oslava, večierky a oslavy, rezy s ovocím, bublaniny

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Ananásový pudingový koláč.

Pridať komentár