Ananásový pudingový koláč

Skvelý recept, ak potrebujete využiť veľa čerstvého ananásu. Túto pochúťku si však môžete urobiť aj s ananásom z kompótu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
2 šálky polohrubej múky
1 šálka práškového cukru
1 prášok do pečiva
2 lyžice kakaa
4 vajcia
1 šálka vlažnej vody
3/4 šálky oleja
Náplň
3 vanilkové pudingy
1,25 l mlieka
práškový cukor (podľa chuti)
250 g masla
Poleva
3 vanilkové pudingy
1,25 l ananásovej šťavy
Ďalej
2 veľké ananásové kompóty (alebo 2 čerstvé ananásy)
pikantná zaváranina (nemusí byť)
tuk na vymazanie plechu
hrubá múka na vysypanie plechu
Postup varenia podľa receptu
Dva čerstvé ananásy nakrájame na kúsky a uvaríme ich s vodou a cukrom. Tak vytvoríme rýchly kompót.
Všetky ingrediencie na cesto spojíme a upečieme na pripravenom plechu v predhriatej rúre. Celý proces zaberie približne 15 minút.
Medzitým pripravíme pudingy s mliekom a cukrom podľa pokynov na obale.
Až puding zložíme z ohňa, premiešame do neho maslo a kúsky odkvapkaného ananásu. Pripravený puding potom zakryjeme potravinovou fóliou alebo sáčkom, aby sa na ňom nevytvoril škralúp.
Puding uvaríme s prebytkovou ananásovou šťavou z kompótu, a ak jej je nedostatok, pridáme vodu. Môžeme tiež osladit cukrom alebo pridať citrónovú šťavu. Necháme ho mierne vychladnúť a občas premixujeme, aby sa netvoril škralúp.
Na studený korpus môžeme podľa potreby naniesť zaváraninu. Potom naň natrieme puding s ananásom.
Puding uhladíme nožom a na jeho povrch rovnomerne nalejeme teplú polevu pripravenú podľa pokynov na obale pudingu.
Po vychladnutí krájame nožnicami, ktoré sme namočili do horúcej vody.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Ananásový pudingový koláč
Ananasový pudingový koláč je lahodný dezert, ktorý spája jemnosť pudingu a osviežujúcu chuť ananásu. Tento koláč je ideálnou voľbou pre letné dni, keď je potrebné niečo svieže a sladké. Príprava je jednoduchá – stačí zmiešať puding s kúskami ananásu a naliať do pripraveného korpusového základu. Po vychladnutí sa puding krásne stuhne a vytvorí lahodný krémový efekt. Podávajte ho so šľahačkou alebo ovocím a užite si jeho sladkú chuť!